Foto: domi454
Trochu nezvyčajný, ale veľmi chutný džem.
40 minút
príprava
príprava
100 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Paradajky nakrájame na polovice (najlepšie sú cherry paradajky alebo v tvare slivky).
-
2
Pokrájané paradajky dáme na papier na pečenie a pečieme v rúre pri 180°C 35 minút.
-
3
Upečené paradajky odšupkujeme a dáme do hrnca spolu s cukrom. Po zovretí pridáme šťavu z citrónov a kôru z jedného citróna.
-
4
Varíme až do zhustnutia, potom pridáme nakrájanu bazalku a chilli papričku (nie moc štiplavú). Po uvarení dáme do menších pohárikov (z dávky vyjde 6-7) a zavaríme na 15 minút.
-
5
Super chutí s kyslou smotanou alebo s čerstvým nesoleným syrom. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu