Paradajkový džem

domi454 - fotkadomi454, 2. októbra 2013
Paradajkový džem
Foto: domi454

Trochu nezvyčajný, ale veľmi chutný džem.

40 minút
príprava
100 minút
na 160 °C

Suroviny

2 kg
400 g
6 ks
1/2 hrnčeka
1 ks alebo feferónka




Postup

  1. 1

    Paradajky nakrájame na polovice (najlepšie sú cherry paradajky alebo v tvare slivky).

    Paradajkový džem - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájané paradajky dáme na papier na pečenie a pečieme v rúre pri 180°C 35 minút.

    Paradajkový džem - obrázok 2
  3. 3

    Upečené paradajky odšupkujeme a dáme do hrnca spolu s cukrom. Po zovretí pridáme šťavu z citrónov a kôru z jedného citróna.

    Paradajkový džem - obrázok 3
  4. 4

    Varíme až do zhustnutia, potom pridáme nakrájanu bazalku a chilli papričku (nie moc štiplavú). Po uvarení dáme do menších pohárikov (z dávky vyjde 6-7) a zavaríme na 15 minút.

    Paradajkový džem - obrázok 4
  5. 5

    Super chutí s kyslou smotanou alebo s čerstvým nesoleným syrom. Dobrú chuť!

    Paradajkový džem - obrázok 5

Diskusia k receptu

izabella929
@Domi454..robila som tento rok 2x paradajkový lekvár, ale keďže ho už tu mám , nedala som ho sem, ale bol vynikajúci..aj tvoj vyzerá úžasne a s chilli som to neskúšala, lebo čípóš nemôžem...)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia