Ovocný sirup
Ovocný sirup

Ríbezľovo-egrešový sirup

violeta - fotkavioleta, 4. júla 2017
Ríbezľovo-egrešový sirup
Foto: violeta

Nejaké ovocie vždy zamrazím a zo zvyšku spravím sirup, pripravíte z neho výborný, osviežujúci nápoj.

14,7 l
porcií
20 minút
na 90 °C

Suroviny

7 l
5 l
6 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté ríbezle a egreše odšťavím a následne šťavu prevarím. Miešam a varím, pokiaľ zmizne pena z povrchu. Vypnem sporák a vmiešam cukor. Hrniec uložím do pivnice, občas tekutinu premiešam. V pivnici ho nechám do druhého dňa.

  2. 2

    Na ďalší deň si pripravím poháre a viečka. Viečka vyváram v slanej vode. Sirup nechám rozvariť a horúcim naplním poháre. Uzavriem a dám sterilizovať na 90 °C na 20 min.

  3. 3

    Na 1 l čistej ovocnej šťavy dávam 500 g kryštálového cukru.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: