Foto: violeta
Nejaké ovocie vždy zamrazím a zo zvyšku spravím sirup, pripravíte z neho výborný, osviežujúci nápoj.
14,7 l
porcií
porcií
20 minút
na 90 °C
na 90 °C
Postup
-
1
Umyté ríbezle a egreše odšťavím a následne šťavu prevarím. Miešam a varím, pokiaľ zmizne pena z povrchu. Vypnem sporák a vmiešam cukor. Hrniec uložím do pivnice, občas tekutinu premiešam. V pivnici ho nechám do druhého dňa.
- 2
Na ďalší deň si pripravím poháre a viečka. Viečka vyváram v slanej vode. Sirup nechám rozvariť a horúcim naplním poháre. Uzavriem a dám sterilizovať na 90 °C na 20 min.
- 3
Na 1 l čistej ovocnej šťavy dávam 500 g kryštálového cukru.
Tiež sirup:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu