Rýdziky v octe

rein - fotkarein, 19. októbra 2012
Rýdziky v octe
Foto: rein

Patria medzi najlepšie v octe

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rýdziky umyjeme,len neprevárame a naložíme ich presne tak isto,ako michalky a celý postup je rovnaký.

    Rýdziky v octe - obrázok 1
Recept je zaradený do kategórií:
Huby, Slovenská kuchyňa, Žilinský kraj, Sezónne jedlá, Jesenné, Zaváraniny

Diskusia k receptu

afataga
uz som kedysi robila aj vaclavky aj rydziky, nalev mam podobny ako ty, ale varila som chvilu aj rydziky, su dost tuhe, zmaknu pocas sterilizacie? zaujima ma to, lebo na zahrade ich mame akosi privela :-)
mukates
ja som ich akurát včera zavárala robievala to moja mamina a teraz som ich prvý krát zavarala ja som ich počistila potom asi dve minutky povaryla v slanej vode scedila sez sitko a pooplachovala som ich v studenej vode medzi tým som si spravyla znojemský nálev a poukladala do 3decových pohárov na vrch dala cibulku a zasterelizovala na desat minút už teraz sa tečím kedy prejdú chutou aby som si mohla pochutit ale tvoje vyzeraju tiež super lebo málokto to zavára taku mnamku
jubox
mukates,málo si "varyla", lebo ti ani komentár nezmekol. Píše sa varila!
paula054
Ja som zavarala posledne rydziky v pondelok, ked sme nazbierali asi pol kosa. Uz su ozaj asi posledne tento rok. Zavarala som ich tak ze som ich predvarila, ale iba chvilocku, voda skoro ani nevrela, a boli ovela lepsie ako ked sa nepredvaraju. Ked som ich nepredvarila, tak mi zostalo v pohari vela nalevu, lebo hriby sa scvrkli a zostalo v pohari este vela miesta. Ked som ich obvarila, tak som ich oplachla v studenej vode a pekne s cibulko zmiesala a naplnila do poharov. Vyzeraju vynikajuco a chutia este lepsie.
jozka2
ja obvaram rydziky 5 min.potom ich premyjem a dam do vriaceho nalevu povarit nakladam do flias,zalejem nalevom a otocim hore dnom,mam ich este z pred 3 rokov a stale su dobre