Figový džem
Figový džem

Domáci figový džem

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 20. novembra 2021
Domáci figový džem
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg čerstvé
100 g
10 g
60 ml čerstvá




Postup

  1. 1

    Figy umyjeme, ošúpeme a v mixéri rozmixujeme na kašu. Potom prepasírujeme cez sitko.

  2. 2

    Figové pyré dáme spolu s cukrom do hrnca. Do malej misky zmiešame vanilkový cukor s citrónovou šťavou a vmiešame do pyré.

  3. 3

    Varíme asi 40 minút, počas varenia stále miešame. Pripravený džem necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu