Domáci figový džem
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 20. novembra 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 20. novembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Figy umyjeme, ošúpeme a v mixéri rozmixujeme na kašu. Potom prepasírujeme cez sitko.
- 2
Figové pyré dáme spolu s cukrom do hrnca. Do malej misky zmiešame vanilkový cukor s citrónovou šťavou a vmiešame do pyré.
- 3
Varíme asi 40 minút, počas varenia stále miešame. Pripravený džem necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Tiež džem:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu