prazdny

Aljašská treska so zázvorom

Hlavné jedlá

Toto bude skôr úvod. Nie som profesionálny kuchár a varím pretože ma to teší a zároveň...

prazdny

Minestrone s kvetovou špičkou

Hovädzie mäso

Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi...

prazdny

Pečené kačacie prsia na kukurici

Hlavné jedlá

Dnešný tak trošku oddychový a rýchly obedík...

prazdny

Zajačí chrbát v hubovom fáši s tekvicou

Hlavné jedlá

Umytý a osušený chrbát odblaníme, odrežeme konce tak, aby vznikli štyri rovnako hrubé časti. Mäso osolíme,...

prazdny

Červená rýže s karfiolem

Bezmäsité jedlá

Červená rýže je perfektní nejen jako příloha, ale má mnoho dalších způsobů využití. Záleží...

prazdny

Cestoviny so sušenými paradajkami a syrom

Cestoviny

Keď si milovník cestovín, tak tento recept určite vyskúšaj....

prazdny

Ryba v šafráne

Hlavné jedlá

Tento recept som si jednoducho vymyslela :-). Nevedela som, čo budem variť, ale chcela...

prazdny

Kubánske národné jedlo Arroz Congrí

Bezmäsité jedlá

Arroz Congrí, čo je ryža s čiernou fazuľou, sa na Kube považuje za národné jedlo,...

prazdny

Plnená paprika

Bravčové mäso

Paradajky uvaríme. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obaríme ich vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a...

prazdny

České halušky

Hlavné jedlá

Takéto halušky som dostal v Brne... mám rád to mesto

prazdny

Nízkotučná pórová polievka

Bezmäsité jedlá

Výborná krémová pórová polievka pre tých, ktorí držia líniu. Dobrú chuť.

prazdny

Glejovka podľa Hugha

Hovädzie mäso

Pripravená podľa receptu Hugha Fearnleyho-Whittingstalla, sympatického chlapíka, ktorý okrem toho, že varí, si...

prazdny

Pasta in bianco olio e permigiano

Dezerty

Výborný slaný dezert alebo hlavné jedlo. S aktuálnou omáčkou:) Dúfam že pomôžem pri vymýšľaní nových receptov z medvedieho...

prazdny

Tvarohové knedličky

Bezmäsité jedlá

V lete, kedˇje v záhrade rôzne ovocie ako maliny, jahody, slivky marhule robievam pomerne často knedličky zo...

prazdny

Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej

Večera

Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...

prazdny

Cuketa v hrašce s vařenýma brambůrkama

Bezmäsité jedlá

Brambory nakrájet, uvařit, přidat máslo a pažitku z mražáku. Cuketu nakrájet a obalit v hrašce...

prazdny

Cibuľnačka

Bravčové mäso

Cibuľu nakrájame najemno a opražíme na tuku, pridáme nakrájané údené mäso a rascu, ešte chvíľu...

prazdny

Hobak-juk – tekvicová hustá polievka (kaša) s ryžovými knedličkami

Bezmäsité jedlá

Pokrájajte tekvicu a vyberte jadierka. Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky. Dajte pariť 20 minúť do...

prazdny

Zemiakový šalát s mätovou majonézou

Bezmäsité jedlá

Suroviny na nálev vyšľaháme spolu s 2 PL vody. Zemiaky dôkladne umyjeme, ošúpeme, nakrájame...

prazdny

Ryžový pilaf

Bezmäsité jedlá

Je to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa podávať ako samostatné jedlo, alebo ako netradičnejšia príloha....

prazdny

Ravioly s tekvicovou plnkou

Cestoviny

... ďalšie využitie tekvicového pyré (http://varecha. pravda. sk/recepty/tekvicove-pyre- fotorecept/19650-recept. html)

prazdny

Brokolicová polievka s kukuricou

Večera

Chutná, zdravá a diétna polievka, v "hrnčeku var" hotová stlačením tlačítka bez námahy, za...

prazdny

Tekvica so žemľovou knedľou

Bezmäsité jedlá

Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným...

prazdny

Cesnaková polievka

Bezmäsité jedlá

Nezaberajú lieky? Skuste zázračný cesnak. Typický cesnakový zápach, ktorý mnohých z nás odrádza, spôsobujú sírne...

prazdny

Polievka z pečených paradajok a paprík

Večera

Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...

prazdny

Jarné zemiačiky

Bezmäsité jedlá

Nakrájanú cibulu opražíme na olivovom oleji, potom pridáme nasekanú jarnú cibuľku. Osolíme, okoreníme,...

prazdny

Hovädzí guláš s opekanou bezlepkovou knedľou

Hovädzie mäso

V zimných mesiacoch sa nám pýta niečo na zahriatie, a preto si častejšie varíme husté polievky, omáčky a rôzne druhy gulášov. My sme dnes práve siahli po klasike - starý dobrý hovädzí guláš....

prazdny

Králičí chrbát s gaštanovo-brokolicovou plnkou

Hlavné jedlá

Plnka: Uvarenú brokolicu, smotanu, vajce a pečené gaštany rozmixujeme ponorným mixérom. Penu dochutíme soľou,...