Králičia paštéta s kávovo-figovou remuládou

Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana v Bratislave, 5. apríla 2015
Králičia paštéta s kávovo-figovou remuládou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 PL
1 čl
2 strúčiky
200 g
1 ks
1 čl
2 kg
1 šálka
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare domäkka. Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vykostíme a pomelieme.

  2. 2

    Zo slaniny nakrájanej na kocky urobíme oškvarky. Masť zo slaniny zlejeme a oškvarky necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vychladnuté oškvarky pomelieme a pridáme ku králikovi spolu so soľou, s korením, opraženou cibuľou, cesnakom a tymianom. Všetko spolu rozmixujeme tak, aby vznikla pena, a dáme schladiť.

  4. 4

    Remuláda: Z cukru pripravíme karamel, pridáme nakrájané figy, zalejeme kávou a necháme zredukovať. Podávame s opečenými hriankami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia