Králičia paštéta s kávovo-figovou remuládou
Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana v Bratislave, 5. apríla 2015
šéfkuchár reštaurácie Toscana v Bratislave, 5. apríla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare domäkka. Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vykostíme a pomelieme.
- 2
Zo slaniny nakrájanej na kocky urobíme oškvarky. Masť zo slaniny zlejeme a oškvarky necháme vychladnúť.
- 3
Vychladnuté oškvarky pomelieme a pridáme ku králikovi spolu so soľou, s korením, opraženou cibuľou, cesnakom a tymianom. Všetko spolu rozmixujeme tak, aby vznikla pena, a dáme schladiť.
- 4
Remuláda: Z cukru pripravíme karamel, pridáme nakrájané figy, zalejeme kávou a necháme zredukovať. Podávame s opečenými hriankami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu