Krúpový pekáč

Marek Pethő
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 1. septembra 2013
Krúpový pekáč
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

300 g
300 g
4 strúčiky
100 ml




Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvaríme krúpy. Umyté údené rebrá dáme variť na 40 minút do vody s červeným vínom.

  2. 2

    Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme údené rebrá a uvarené krúpy.

  3. 3

    Zmiešané vysypeme na pekáč, navrch nakrájame cesnak, posypeme majoránom a petržlenovou vňaťou. Pečieme v rúre rozohriatej na 220 stupňov asi 30 minút.

Diskusia k receptu

staja
Toto som síce nejedla, ale najlepšie bryndzové pirohy sme jedli v reštaurácii tohto hotela. Kuchárovi by som dala pochvalu a toto určite vyskúšam.
samanka
super, super, ale použijem niečo iné ako údené rebrá, lebo v mäsiarstve také, ako sú na obrázku určite nekúpim...
evanaaa
Včera som sa u mäsiara pozerala práve na takéto údené rebierka a rozmýšľala, že čo s nimi,ak by som ich kúpila....moja mama ich zvykla obrať a dať na fliačky , tak robila šunkové fliačky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia