Ostrokyslá rajčinovo-zeleninová polievka

prhlavka - fotkaprhlavka, 6. mája 2013

raz som našla tento recept k natural bujónom, ktoré sú bez glutamanu, vyskúšala som a veľmi nám chutila :D Je zdravá a diétna!

Suroviny

1 konzerva
1 ks
1 - 2 ks (podľa chuti)
1 konzerva (celé alebo krájané)
3 strúčiky
2 - 3 ks
1 kocka
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
3 ks
 (alebo slnečnicový)
3 - 4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    zemiaky očistíme nakrájame na kocky, mrkvu na kolieska, cibuľku na drobno, feferónky na drobno a cesnak prelisujeme.

  2. 2

    V hrnci s olejom(podľa výberu) orestujeme cibuľku, pridáme zemiaky a mrkvu, bobkový list, majoránku, soľ a korenie, zľahka orestujeme a zalejeme bujónom prikryjeme a varíme zeleninu do mäkka.

  3. 3

    Keď máme zeleninu hotovú, pridáme fazuľku, cesnak, feferónky a konzervu rajčín( ak neboli krájané, treba pokrájať), necháme prevrieť a polievočka je hotová.

Diskusia k receptu

ajsa20
preco ostrokysla?....ved kysle tam nie je nic....ci tie paradjky spravia tu kyslastu chut?
prhlavka
 varecha.pravda.sk/profil/ajsa20/...
presne! rajčiny z konzervy nie sú sladené, sú kyslé a kedže sa do polievky žiadny cukor nedáva, chutí naozaj kyslo-štiplavo...štiplavosť sa dá samozrejme upraviť, nemusíte tam dať feferónky vôbec...v pôvodnom recepte ani neboli, no ja mám pikantné rada, tak ich dávam
tiginko
@prhlavka keď chceš napísať nick človeka, ktorého oslovuješ, daj pred jeho meno "zavináč" a bez medzery napíš nick...
evanaaa
Kto má rád kyslé, tomu bude určite chutiť, ja zasa paradajkové jedlá sladím a stále sú mi kyslé.....a tú majoránku by si ale variť nemala, daj až na koniec. A štiplavé mám rada.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha