raz som našla tento recept k natural bujónom, ktoré sú bez glutamanu, vyskúšala som a veľmi nám chutila :D Je zdravá a diétna!
Suroviny
1 konzerva |
|
1 ks |
|
1 - 2 ks (podľa chuti) |
|
1 konzerva (celé alebo krájané) |
|
3 strúčiky |
|
2 - 3 ks |
|
1 kocka |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 ks |
|
(alebo slnečnicový) |
|
3 - 4 ks |
|
Postup
-
1
zemiaky očistíme nakrájame na kocky, mrkvu na kolieska, cibuľku na drobno, feferónky na drobno a cesnak prelisujeme.
- 2
V hrnci s olejom(podľa výberu) orestujeme cibuľku, pridáme zemiaky a mrkvu, bobkový list, majoránku, soľ a korenie, zľahka orestujeme a zalejeme bujónom prikryjeme a varíme zeleninu do mäkka.
- 3
Keď máme zeleninu hotovú, pridáme fazuľku, cesnak, feferónky a konzervu rajčín( ak neboli krájané, treba pokrájať), necháme prevrieť a polievočka je hotová.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
presne! rajčiny z konzervy nie sú sladené, sú kyslé a kedže sa do polievky žiadny cukor nedáva, chutí naozaj kyslo-štiplavo...štiplavosť sa dá samozrejme upraviť, nemusíte tam dať feferónky vôbec...v pôvodnom recepte ani neboli, no ja mám pikantné rada, tak ich dávam