Bylinkové knedličky zapekané so zeleninou
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 23. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Niet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo. Konečne sa po "chudobnej" zime môže tanier zazelenať jarnou zeleninou Zobraziť celý popisNiet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo. Konečne sa po "chudobnej" zime môže tanier zazelenať jarnou zeleninou a bylinkami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
125 ml |
|
na spracovanie |
|
|
|
2 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
3 strúčiky |
|
Postup
-
1
Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy. Potom nakrájame nadrobno cibuľu a osmažíme ju v hrnci na masle do sklovita. K cibuli pridáme nasekané bylinky. Primiešame nakrájané pečivo, zalejeme mliekom a rozšľahanými vajcami a necháme stáť tak dlho, kým tekutina nevsiakne do pečiva. Nasiaknuté suroviny spracujeme na cesto a zakryté kuchynskou utierkou necháme odpočívať asi 20 minút na chladnom mieste.
- 2
Vo väčšom hrnci dáme zovrieť vodu. Z odpočinutého cesta formujeme pomúčenými rukami knedle a vkladáme ich do vriacej vody. Varíme na malom plameni asi 15 minút. Uvarené knedle vyberieme z vody dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať na sitku.
- 3
Fazuľku a karotku očistíme a nakrájame na kúsky. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, cesnak a nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme fazuľku, mrkvu, hrášok, opražíme, trochu podlejeme, osolíme a udusíme domäkka. Dáme do vymastenej zapekacej formy, pridáme knedlíky a cherry paradajky, osolíme a okoreníme a zapečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jednoduchý recept/príloha, ale oko sa poteší ako naozaj