Bylinkové knedličky zapekané so zeleninou

Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 23. marca 2014
Bylinkové knedličky zapekané so zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Niet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo. Konečne sa po "chudobnej" zime môže tanier zazelenať jarnou zeleninou Zobraziť celý popisNiet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo. Konečne sa po "chudobnej" zime môže tanier zazelenať jarnou zeleninou a bylinkami.

4
porcie
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
4 PL
2 PL
2 PL
2 PL
3 ks
3 PL
125 ml
 na spracovanie
2 ks
100 g
100 g
50 g
1 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy. Potom nakrájame nadrobno cibuľu a osmažíme ju v hrnci na masle do sklovita. K cibuli pridáme nasekané bylinky. Primiešame nakrájané pečivo, zalejeme mliekom a rozšľahanými vajcami a necháme stáť tak dlho, kým tekutina nevsiakne do pečiva. Nasiaknuté suroviny spracujeme na cesto a zakryté kuchynskou utierkou necháme odpočívať asi 20 minút na chladnom mieste.

  2. 2

    Vo väčšom hrnci dáme zovrieť vodu. Z odpočinutého cesta formujeme pomúčenými rukami knedle a vkladáme ich do vriacej vody. Varíme na malom plameni asi 15 minút. Uvarené knedle vyberieme z vody dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať na sitku.

  3. 3

    Fazuľku a karotku očistíme a nakrájame na kúsky. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, cesnak a nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme fazuľku, mrkvu, hrášok, opražíme, trochu podlejeme, osolíme a udusíme domäkka. Dáme do vymastenej zapekacej formy, pridáme knedlíky a cherry paradajky, osolíme a okoreníme a zapečieme.

Diskusia k receptu

safran
veľmi pekná prezentácia...
jednoduchý recept/príloha, ale oko sa poteší ako naozaj
motyka
Super recept. Koľko starého pečiva sa aj vyhodí. Mám nový a určite aj chutný recept. Budem robiť aj s kyslou kapustou a škvarkami a určite budú fajn aj s maslom a tvarohom alebo syrmi. Díky za výborný nápad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia