Fazuľa s medvedím cesnakom so strateným vajíčkom a s baby zemiakmi

František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 13. apríla 2021
Fazuľa s medvedím cesnakom so strateným vajíčkom a s baby zemiakmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

500 g
100 g
100 g
50 g
100 ml
50 g
50 g
50 g
500 g uvarené
1 vetvička
4 ks




Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme deň vopred. Potom z nej zlejeme vodu, zalejeme ju novou a uvaríme do mäkka. Fazuľu scedíme, ale vodu z varenia si necháme. Budeme potrebovať tak 300 ml.

  2. 2

    Zeleninu nakrájame na malé kocky a orestujeme na oleji, podlejeme vodou z varenia fazule a varíme do mäkka. Pridáme smotanu a spolu s medvedím cesnakom a so špenátom rozmixujeme do hladka. Zmes pridáme k fazuli v hrnci, privedieme do varu a pridáme maslo. Dochutíme soľou a korením. Odstavíme.

  3. 3

    Na panvici na masle opečieme uvarené baby zemiaky prekrojené na polovice spolu s vetvičkou tymianu. Osolíme ich a okoreníme.

  4. 4

    V malom hrnci necháme zovrieť vodu a pridáme ocot. Pomocou lyžice roztočíme vodu a do stredu víru vyklepneme vajíčko. Na malom ohni varíme, kým bielok nie je tuhý a žĺtok tekutý.

  5. 5

    Na tanier dáme krémovú fazuľu a na ňu poukladáme opečené zemiaky a na vrch stratené vajíčko. Môžeme ozdobiť mikrobylinkami a pokvapkať bylinkovým olejom.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá kombinace surovin, krásné foto! Mně by moc chutnalo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia