
Pošírované mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakovým pyré
Tento recept je môj obľúbený. Je to rýchly a chutný obed alebo večera.

Čokoládové guľôčky s mandľami
Maslo rozpustíme v hrnci nad vodným kúpeľom, primiešame kondenzované mlieko, pudingy, kakao, mandle...

Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom
Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...

Brokolicová polievka s kukuricou
Chutná, zdravá a diétna polievka, v "hrnčeku var" hotová stlačením tlačítka bez námahy, za...

Skordalia s fazuľovými lúskami
Skordalia je řecký dip k různým masům i zelenině. Řekové ji připravují z brambor, nebo...

Plnený zeler
Olúpané a umyté zelery dáme do vriacej vody a uvaríme ich do polomäkka. Necháme ich vychladnúť...

Polievka z vody z halušiek
Voľakedy ľudia zužitkovali všetko, aj vodu z vyvarených halušiek.

Krémová zeleninová z letnej záhradky
Krémové polievočky. príjemné, sýte a nabité zeleninou, táto je hladučká a jemná.

Rezance s hubami
Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

Paprikovo– paradajkové zemiaky
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. V hrnci na...

Naložené pikantné vajcia
Vajcia uvaríme, olúpeme a uložíme do pohára, ktorý sa dá uzavrieť. Pripravíme si marinádu:...

Fazule s kapustou
U nás veeeelmi oblíbené jídlo. Sklízí velký úspěch u známých, kteří měli to štěstí a mohli ochutnat....

Cestoviny s tekvicovou omáčkou so šampiňónmi
V jesennej sezóne nie je o tekvice všetkého druhu núdza. Vyskúšajte túto omáčku, ktorá sa...

Cestovinový šalát
Tento recept si tu píšem len preto, lebo mi ju kolegyňa teraz nadiktovala, a aby...

Krémová kokosová polievka šmahnutá smerom do Thajska
Komlexné vrstvy chutí a pritom úplne jednoduchý postup, všetko postavené na základoch z mrkvy a voňavých...

Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!

Maďarská vidiecka cibuľnačka
Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a osmažíme na polovici masla doružova. Prisypeme múku a pripravíme svetlú zápražku,...

Lacný boršč
Keď sa vynechá slanina, je to vegetariánske jedlo. Ak sa pridá k receptu aj varené...

Givec
Toto jedlo mam velmin rada a casto ho robim hlavne v lete ala da sa jest hocikedy...

„Kokošky“ - šúľance
Tento recept som sa naučila od mojej babky ktorá mi ho poradila na popolcovú stredu.

Hovädzie s citrónovou omáčkou
tento recept doniesla manželka od svojej spolupracovníčky

Zelené slávky so šafranovým krémom
Kvalita, zdravie a zážitok – to je filozofia, podľa ktorej varíme. Z jednoduchých čerstvých surovín sa snažíme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené,...