Závitky z lososa so šafranovou polentou

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 27. apríla 2015
Závitky z lososa so šafranovou polentou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
50 g
2 ks
 stredne pálivé
2 ks na suši
80 g
1 ČL
4 ks celé
2 strúčiky
200 ml
2 krajce
100 g
1 ČL
2 ks
80 g instantná na polentu
0,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dobre vychladeného lososa rozmixujeme v mixéri spolu so soľou, s mletým čiernym korením, nasekanou čili papričkou, so žĺtkami a s creme fraiche na jemnú masu. Na morskú riasu rozotrieme rozmixovaného lososa a do stredu položíme údeného lososa a zrolujeme. Stiahneme potravinárskou fóliou a v pare pri 85°C paríme 12 až 15 minút.

  2. 2

    Omáčka: Do menšieho hrnca dáme rybí vývar, smotanu a varíme 5 minút. Pridáme kôrky zbavený hriankový chlieb a varíme ďalšie 3 minúty. Nakoniec pridáme studené maslo, šťavu rozmixujeme dohladka, pridáme nakrájanú pažítku, dochutíme likérom, soľou a korením.

  3. 3

    Pak choi zbavíme hrubých stoniek a krátko podusíme na masle. Osolíme a okoreníme. Krevety opekáme na olivovom oleji spolu s cesnakom 4–5 minút. Osolíme a okoreníme.

  4. 4

    Polenta: V hrnci rozvaríme vývar spolu s trochou šafranu, do ktorého za stáleho miešania pridáme postupne polentu. Varíme päť minút, primiešame maslo a podľa chuti osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: