Závitky z lososa so šafranovou polentou
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 27. apríla 2015
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
stredne pálivé |
|
2 ks na suši |
|
80 g |
|
1 ČL |
|
4 ks celé |
|
2 strúčiky |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
2 krajce |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
|
|
80 g instantná na polentu |
|
0,5 l |
|
Postup
-
1
Dobre vychladeného lososa rozmixujeme v mixéri spolu so soľou, s mletým čiernym korením, nasekanou čili papričkou, so žĺtkami a s creme fraiche na jemnú masu. Na morskú riasu rozotrieme rozmixovaného lososa a do stredu položíme údeného lososa a zrolujeme. Stiahneme potravinárskou fóliou a v pare pri 85°C paríme 12 až 15 minút.
- 2
Omáčka: Do menšieho hrnca dáme rybí vývar, smotanu a varíme 5 minút. Pridáme kôrky zbavený hriankový chlieb a varíme ďalšie 3 minúty. Nakoniec pridáme studené maslo, šťavu rozmixujeme dohladka, pridáme nakrájanú pažítku, dochutíme likérom, soľou a korením.
- 3
Pak choi zbavíme hrubých stoniek a krátko podusíme na masle. Osolíme a okoreníme. Krevety opekáme na olivovom oleji spolu s cesnakom 4–5 minút. Osolíme a okoreníme.
- 4
Polenta: V hrnci rozvaríme vývar spolu s trochou šafranu, do ktorého za stáleho miešania pridáme postupne polentu. Varíme päť minút, primiešame maslo a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu