Závitky z lososa so šafranovou polentou

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 27. apríla 2015
Závitky z lososa so šafranovou polentou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
50 g
2 ks
 stredne pálivé
2 ks na suši
80 g
1 ČL
4 ks celé
2 strúčiky
200 ml
2 krajce
100 g
1 ČL
2 ks
80 g instantná na polentu
0,5 l




Postup

  1. 1

    Dobre vychladeného lososa rozmixujeme v mixéri spolu so soľou, s mletým čiernym korením, nasekanou čili papričkou, so žĺtkami a s creme fraiche na jemnú masu. Na morskú riasu rozotrieme rozmixovaného lososa a do stredu položíme údeného lososa a zrolujeme. Stiahneme potravinárskou fóliou a v pare pri 85°C paríme 12 až 15 minút.

  2. 2

    Omáčka: Do menšieho hrnca dáme rybí vývar, smotanu a varíme 5 minút. Pridáme kôrky zbavený hriankový chlieb a varíme ďalšie 3 minúty. Nakoniec pridáme studené maslo, šťavu rozmixujeme dohladka, pridáme nakrájanú pažítku, dochutíme likérom, soľou a korením.

  3. 3

    Pak choi zbavíme hrubých stoniek a krátko podusíme na masle. Osolíme a okoreníme. Krevety opekáme na olivovom oleji spolu s cesnakom 4–5 minút. Osolíme a okoreníme.

  4. 4

    Polenta: V hrnci rozvaríme vývar spolu s trochou šafranu, do ktorého za stáleho miešania pridáme postupne polentu. Varíme päť minút, primiešame maslo a podľa chuti osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Príliš veľa surovín, ale aj tak by ma zaujímala výsledná chuť, či teda stojí zato......
zivestriebro
Ked su tam styri sucasti, tak potom je samozrejme surovin viac. Mne sa paci najma ten zavitok ale aj inspiracia, co sa tyka farebnosti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia