Žltý hrach s kurkumovou ryžou
Suroviny
| (podľa potreby) |
|
| 50 g |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1/4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 200 g suchý |
|
| (podľa potreby) |
|
| 200 g |
|
| 20-30 ml |
|
| (uvarená) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a orestujeme nakrájaný pór a papriku.
- 2
Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, zmes korenia a minútku povaríme.
- 3
Vopred namočený hrach umyjeme, pridáme do hrnca spolu s nakrájanou mrkvou, zalejeme vodou, prikryjeme hrniec, privedieme do varu a varíme zhruba 20 minút. Dobre ochutíme.
- 4
Pridáme paradajky, kokosový krém a varíme kým hrach nezmäkne.
- 5
Podávame s ryžou. Ryžu uvaríme obvyklým spôsobom s pridaním kurkumy, soli a čierneho korenia. (Ak používame kurkumu, dbajte na to, aby ste ju kombinovali s čiernym korením, aby telo účinnejšie využilo kurkumín.)
Tiež Žltý hrach:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem milá @haji 😊
Pekný víkend prajem!!