Žltý hrach
Žltý hrach

Žltý hrach s kurkumovou ryžou

blissofplants - fotkablissofplants, 22. apríla 2022

Suroviny

 (podľa potreby)
50 g
2 strúčiky
1/4 ks
1 ks
200 g suchý
 (podľa potreby)
200 g
20-30 ml
 (uvarená)




Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a orestujeme nakrájaný pór a papriku.

  2. 2

    Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, zmes korenia a minútku povaríme.

  3. 3

    Vopred namočený hrach umyjeme, pridáme do hrnca spolu s nakrájanou mrkvou, zalejeme vodou, prikryjeme hrniec, privedieme do varu a varíme zhruba 20 minút. Dobre ochutíme.

  4. 4

    Pridáme paradajky, kokosový krém a varíme kým hrach nezmäkne.

  5. 5

    Podávame s ryžou. Ryžu uvaríme obvyklým spôsobom s pridaním kurkumy, soli a čierneho korenia. (Ak používame kurkumu, dbajte na to, aby ste ju kombinovali s čiernym korením, aby telo účinnejšie využilo kurkumín.)

Diskusia k receptu

haji
Pěkná bezmasá fúze. Děkuji za info o kombinaci kurkuma/černé koření - dobré vědět. Foto jako ze žurnálu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia