Žltý hrach s kurkumovou ryžou
Foto: blissofplants
Suroviny
(podľa potreby) |
|
50 g |
|
2 strúčiky |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
200 g suchý |
|
(podľa potreby) |
|
200 g |
|
20-30 ml |
|
(uvarená) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a orestujeme nakrájaný pór a papriku.
- 2
Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, zmes korenia a minútku povaríme.
- 3
Vopred namočený hrach umyjeme, pridáme do hrnca spolu s nakrájanou mrkvou, zalejeme vodou, prikryjeme hrniec, privedieme do varu a varíme zhruba 20 minút. Dobre ochutíme.
- 4
Pridáme paradajky, kokosový krém a varíme kým hrach nezmäkne.
- 5
Podávame s ryžou. Ryžu uvaríme obvyklým spôsobom s pridaním kurkumy, soli a čierneho korenia. (Ak používame kurkumu, dbajte na to, aby ste ju kombinovali s čiernym korením, aby telo účinnejšie využilo kurkumín.)
Tiež Žltý hrach:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem milá @haji 😊
Pekný víkend prajem!!