Halušky trochu inak

jac37 - bez fotkyjac37, 2. augusta 2011

Mal som dneska hríby a potreboval som urobiť rýchly obed.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks stredne veľké
150-200 gr alebo polohr.
3 ks
200-300 gr čerstvé
1-2 PL

Postup

  1. 1

    Hríby pokrájame a na masti podusíme a soľou ochutíme. Na hotové huby pridáme 2 vajíčka,ktoré miešame aby sa len slabo srazily.

  2. 2

    Zemiaky postrúhame a pridáme vajíčko. S múkou urobíme stredne husté cesto z ktorého uvaríme nosmálne halušky, které po uvarení nepreplachujeme a do nich hneď zamiešame podusené hríby.

  3. 3

    Podávame s akýmkolvek zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

akeber
u nás už začínajú rásť , zaujímavý receptík.....vyskúšam
vecnemlada
toto je super jedlo, huby obvarim pred oprazenim a halusky uvarim v tej hubovej vode, mnaaam
aroooo
dobrý nápad, vylepšené halušky s vajcom, jesenná verzia, huby na haluškách namiesto prílohy šalát.Škoda, že tie huby nemám.
malusa
pripajam sa, velmi zaujimavy recept a vynikajuci!
hubata
Neobvyklá kombinácia, ale určite výborná chuť. Vyskúšam až budú modráky, dubáky alebo možno aj kuriatka. Ale dajú sa asi použiť aj šampiňóny. Vďaka za pekný receptík @jac37.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha