Tekvicovo-kokosová krémová polievka

letisia - fotkaletisia, 12. marca 2013
Tekvicovo-kokosová krémová polievka
Foto: letisia

Podobnú polievku varili v relácii Bez servítky, ja som si recept trochu vylepšila. U nás ju môžeme aj každý deň, je veľmi lahodná. Množstvá Zobraziť celý popisPodobnú polievku varili v relácii Bez servítky, ja som si recept trochu vylepšila. U nás ju môžeme aj každý deň, je veľmi lahodná. Množstvá surovín uvádzam iba orientačne, ja ich dávam rôzne, podľa chuti.

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
1 ks (feferónka)
2 ČL
1 ČL
100 g
20 g (očistené)




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadrá a pokrájame na kúsky.

    Tekvicovo-kokosová krémová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Jablká ošúpeme, pokrájame, pridáme ku tekvici, zalejeme vodou tak, aby boli tesne zaliate, pridáme pokrájanú chilli papričku, alebo mleté chilli, soľ a kari korenie. Uvaríme do mäkka.

    Tekvicovo-kokosová krémová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Všetko rozmixujeme na jemný krém a vrátime na sporák. Pridáme celú konzervu kokosového krému, dobre rozmiešame a chvíľu povaríme. Prevylepšenie je možné pridať vyšľahanú šľahačku.

    Tekvicovo-kokosová krémová polievka - obrázok 3
  4. 4

    Podávame posypané opraženými tekvicovými jadierkami, alebo opraženými šampiňónmi (ja som opražila iba nožičky, lebo klobúčiky som dala do Krkovičky pre vítanú návštevu). Pokvapkáme balzamicom a pridáme lyžičku vyšľahanej šľahačky.

    Tekvicovo-kokosová krémová polievka - obrázok 4

Diskusia k receptu

huck
Husté zeleninové krém polievky milujeme a hlavne tekvicové. Tvoja kombinácia s jablkom a kokosovým krémom musí byť lahôdka. Teším sa - vyskúšame :)