Foto: letisia
Podobnú polievku varili v relácii Bez servítky, ja som si recept trochu vylepšila. U nás ju môžeme aj každý deň, je veľmi lahodná. Množstvá Zobraziť celý popisPodobnú polievku varili v relácii Bez servítky, ja som si recept trochu vylepšila. U nás ju môžeme aj každý deň, je veľmi lahodná. Množstvá surovín uvádzam iba orientačne, ja ich dávam rôzne, podľa chuti.
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadrá a pokrájame na kúsky.
-
2
Jablká ošúpeme, pokrájame, pridáme ku tekvici, zalejeme vodou tak, aby boli tesne zaliate, pridáme pokrájanú chilli papričku, alebo mleté chilli, soľ a kari korenie. Uvaríme do mäkka.
-
3
Všetko rozmixujeme na jemný krém a vrátime na sporák. Pridáme celú konzervu kokosového krému, dobre rozmiešame a chvíľu povaríme. Prevylepšenie je možné pridať vyšľahanú šľahačku.
-
4
Podávame posypané opraženými tekvicovými jadierkami, alebo opraženými šampiňónmi (ja som opražila iba nožičky, lebo klobúčiky som dala do Krkovičky pre vítanú návštevu). Pokvapkáme balzamicom a pridáme lyžičku vyšľahanej šľahačky.
Diskusia k receptu