Kukuričný opekanec s gratinovanou kuracinou

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 30. apríla 2013
Kukuričný opekanec s gratinovanou kuracinou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Polenta:
150 g (kukuričná múka)
750 ml
20 g
podľa chuti
100 g
1 ks
50 ml
Gratinovaná kuracina:
800 g
2 ks
200 g
70 ml
Grilovaná cuketa:
400 g
30 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Polenta: instantnú polentu uvaríme v mlieku s maslom (ako krupicovú kašu) a do horúcej kukuričnej zmesi vmiešame urestovanú a na kocky nakrájanú červenú papriku a surové vajce. Takto pripravenú hmotu nalejeme do formy, vyloženej fóliou alebo alobalom, aby sa po vychladnutí dobre vyklopila.

  2. 2

    Kým polenta chladne, pripravíme kuracie rezne. Prsia narežeme po šírke, osolíme, okoreníme, rez striedavo naplníme paradajkou a mozzarellou a dáme zapekať do rúry na teplotu asi 180 °C približne 20 minút.

  3. 3

    Keď je mäso v rúre, nakrájame na plátky cuketu, ktorú grilujeme na olivovom oleji a pred dokončením potrieme cesnakom, osolíme a okoreníme. S cuketou môžeme zároveň opekať aj mierne vychladnutú, na trojuholníky nakrájanú polentu, ktorú spolu s cuketou po opečení poukladáme na tanier a zároveň sa v rúre dopečie kuracina, ktorá dotvorí jedlo.

Diskusia k receptu

pseudocognac
viesco, ivan, varis v tatrach, co tak pouzivat ovci syr a slnecnicovy olej?

co ste vsetci posadnuti tym olivovym, vam uz kompletne vymyli modzgy?? je to smradlavy humus, ktory bol v urcitom teste plny ddt. ja to jest nebudem, ale media su tak blbe a este aj kuchari profesionali im na to skacu. ved su tiez len ovecky.
domacapani
Suhlasim s pseudocognac. To je len jeden priklad, ako si vieme vazit a samozrejme predat svoje. A to nielen bryzndzu a olej. To co je "tam" alebo "odtial" je lepsie. Ach jaj.
simonkobetka
Jasne, variť to čo sa najde na internete, kopírovať recepty a potom sa chváliť s tým, že to sám vymyslel...... to sú tí naši slovenskí šéfkuchári... hanba...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia