Kukuričný opekanec s gratinovanou kuracinou
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 30. apríla 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Polenta: | |
| 150 g (kukuričná múka) |
|
| 750 ml |
|
| 20 g |
|
| podľa chuti |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 50 ml |
|
| Gratinovaná kuracina: | |
| 800 g |
|
| 2 ks |
|
| 200 g |
|
| 70 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| Grilovaná cuketa: | |
| 400 g |
|
| 30 g |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Polenta: instantnú polentu uvaríme v mlieku s maslom (ako krupicovú kašu) a do horúcej kukuričnej zmesi vmiešame urestovanú a na kocky nakrájanú červenú papriku a surové vajce. Takto pripravenú hmotu nalejeme do formy, vyloženej fóliou alebo alobalom, aby sa po vychladnutí dobre vyklopila.
- 2
Kým polenta chladne, pripravíme kuracie rezne. Prsia narežeme po šírke, osolíme, okoreníme, rez striedavo naplníme paradajkou a mozzarellou a dáme zapekať do rúry na teplotu asi 180 °C približne 20 minút.
- 3
Keď je mäso v rúre, nakrájame na plátky cuketu, ktorú grilujeme na olivovom oleji a pred dokončením potrieme cesnakom, osolíme a okoreníme. S cuketou môžeme zároveň opekať aj mierne vychladnutú, na trojuholníky nakrájanú polentu, ktorú spolu s cuketou po opečení poukladáme na tanier a zároveň sa v rúre dopečie kuracina, ktorá dotvorí jedlo.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








co ste vsetci posadnuti tym olivovym, vam uz kompletne vymyli modzgy?? je to smradlavy humus, ktory bol v urcitom teste plny ddt. ja to jest nebudem, ale media su tak blbe a este aj kuchari profesionali im na to skacu. ved su tiez len ovecky.