Foto: elixir
Dnes som chcela vyskúšať zo špargle niečo nové...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme a nakrájame si špargľu na kúsky. Paradajky a vňať umyjeme.
-
2
Špargľu dáme variť v podľa chuti osolenom, okorenenom vývare so štipkou cukru na 10 minút. Medzitým si pokrájame paradajky zbavené jadierok a takisto vňať. Lístky vňate som si dala bokom, pokrájanú stonku som pridala do polievky.
-
3
Keď je špargľa uvarená, ak chceme vyberieme hlavičky, aby nám zostali vcelku. Obsah hrnca potom rozmixujeme.
- 4
Pridáme maizenu rozmiešanú v troche vody a za stáleho miešania ešte tak dve minúty povaríme.
- 5
Odstavíme hrniec z plameňa, vlejeme doň víno a premiešame. Potom pridáme créme fraiche a dobre rozmiešame. Ešte na pár sekúnd prehrejeme na plameni.
- 6
Keď už je polievka v tanieroch, pridáme do nej paradajky, petržlenovú vňať a kúsky špargle, čo sme si z polievky vybrali. Môžeme podávať, dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
všetky jedlá naj, naj ,naj ,naj . Potom by si bola strašne pyšná. Musím
tu troška vyrovnávať balanc.
@angast juj tak by som si dala takú dobrú čerstvú fazuľovú... už viem čo dnes dokúpim, vďaka Ti za nápad. :) (a medzi nami, ja mám k pýche na míle ďaleko:) )
Tu polievku som ti zabudol pochváliť. Takéto mám veľmi rád a myslím , že by sa dala aj na studeno. Teraz v horúčavách sú najlepšie polievky a prívarky napr. : zemiak., špenát., rajčinová rovno z chladničky aj bez prílohy studené.