
Sviečková na smotane
Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou. Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou.

Kávová zmrzlina
Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci, výsledok perfektný... Potešíte celú rodinku...

Tuniakový šalát
Na dobre rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme petržlenovú vňať, paradajky, portské víno a...

Mango sticky rice
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Delikátny dezert pre všetkých milovníkov manga a kokosu - mango sticky rice vám jednoznačne učaruje....

Cícerový šalát so sušenými paradajkami
Z cícera sa dajú urobiť chutné jedlá, ktoré sú aj sýte, takže nahradia pokrmy s...

Polievka Titanic, krémová hrášková, skrátka jednoduchá verzia Potage Saint Germain
Táto skvostná polievka v plnej verzii, asi o 50% náročnejšej, sa vraj podávala na Titanicu....

Ryža s cuketovo-paradajkovou omáčkou
Recept, čo chladnička dala. Variácie s obmenami surovín do omáčky robievam často, kvôli...

Zapekané cestoviny s hubami
Lesné huby sú výborným zdrojom látok, ktoré rastliny neobsahujú, a sú pre náš organizmus prospešné....

Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, ...

Hovädzí vývar s plnenou hriankou
Cibuľu opečieme z obidvoch strán na oleji dohneda. Kosti a koreňovú zeleninu zalejeme vodou a dáme variť....

Vegetariánska plnená paprika
Na ruby otočená domáca klasika, ktorú v tomto prípade môžeme považovať len za pôvodnú inšpiráciu...

Zemiaky s kalerábom
Zemiaky s kalerábom. Brambory s kedlubnou. Po našem: brambory s kerlúbem. Podle mojí babičky:...

Filé z tresky s pomarančmi
Do kastróla vložíme fi lé, pokvapkáme ho šťavou z citróna, pridáme celú olúpanú cibuľu, nové korenie, ...

Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami
Pripravené rýchlo, zjedené ešte rýchlejšie :)

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

Salašnícka šošovica s hráškom
Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme...

Fašiangový bravčový guláš
Na masti opečieme nakrájané bravčové plece. Pridáme najemno nasekanú cibuľu a urestujeme ju. Posypeme ju mletou...

Jazmínová ryža s bravčovým mäsom
Aromatická jazmínová ryža s bravčovým mäsom ochutená jemnou omáčkou. Ideálny recept na večeru počas pracovného týždňa....

Zemiaková polievka s hubami
Praktická variabilná slovenská pochúťka, podľa mňa pre každú domácnosť od Tatier k Dunaju, ale aj od Vihorlatu až po Malé Karpaty....

Chutný jahňací guláš
Výborný obed alebo večera, ku ktorému stačí už len kúsok chleba....

Špagety s jesennou omáčkou
Komerčný recept<br />Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia...

Zapečené makaróny s fazuľou
Makaróny uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Fazuľu namočíme na 12 hodín do studenej vody, vodu...

Hrejivá polievka z pečenej tekvice
V nevľúdnom počasí táto krémová tekvicová polievka dokonale vylepší náladu. Neodolateľnú chuť jej dodáva skaramelizovaný med....

Kuracie stehná na zelenine s jarnou cibuľkou
Stehná umyjeme a posypeme grilovacím korením, na panvici ich na oleji opečieme, potom stehná vyberieme, prebytočný olej zlejeme,...

Také moje cestovinové karí
Receptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská...

Slniečko v tanieri
Tekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame...

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....