Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou
Recept od Martina Korbeliča
Polievka z morskej tresky
Očistenú, umytú a vykostenú morskú tresku vložíme do studenej vody. Osolíme ju, okoreníme bielym...
Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom
Očistené a umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené mäso...
Aromatický kurací šalát
Vyskúšajte si pripraviť netradičný kurací šalát, špecialitu z londýnskych reštaurácií.
Špagety celozrnné so špenátovým pestom
Milujeme špenát, čerstvé špenátové listy, ktoré používame - konzumujeme pomerne často. Najviac...
Spanakoriso - grécka špenátová ryža s kôprom a fetou
Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef. Spanakoriso - tradičný grécky recept, dochutený kôprom a citrónovou kôrou....
Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou
Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny...
Cestoviny s lososom a syrom feta
Pripravíme si zapekaciu misku a jej dno pokvapkáme olivovým olejom. Do misky dáme fetu a postupne...
Špenátovo-paradajkové špagety
Tento recept sme vymysleli s priateľom, keď sme mali doma naozaj len pár surovín :) Keď...
Kysnutá haruľa s očkom
Tento rcp. je od @zema. Trocha som si ho prispôsobila a dúfam , že sa...
Zasnežená ružičková polievka s mäsovými guľkami
Ďalšia kelofka pre inšpiráciu... z ružičkového kelu, s mäsovými guľkami z klobáskového a kuracieho...
Sarmová polievka
Tento recept pochádza od Slovákov žijúcich v Juhoslávii. a tu je postup. :)
Krém z pečených zemiakov a húb
Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme...
Zeleninové cestoviny
ideálne na obed, alebo aj večeru, celozrnné cestoviny zasýtia, dodajú potrebnú energiu a človek...
Hovädzí vývar
Paradajky a ocot sú možno zvláštne prísady do hovädzieho vývaru, ale majú svoje opodstatnenie....
Jablkové prekvapenie
Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne pol centimetra. Dosku predtým posypeme múkou, aby...
Bezlepkové cviklové cestoviny
Ošúpanú cviklu nakrájame na malé kúsky a v miske zmiešame s lyžicou olivového oleja. Pečieme v...
Zeleninový rogan josh
Rogan josh je pokrm pochádzajúci z oblasti Kašmíru, tradične pripravovaný s jahňacím mäsom....
Risotto so sterilizovanými hubami podľa mňa
O tom, že talianske rizotá sú vďaka svojej chuti a pestrosti slávne na celom svete niet pochýb. Ale ani naše slovenské, čo sa týka chuti, v ničom nezaostáva....
Voňavá jarná polievočka
Vlastna inspiracia. Je to zdrave, dietne a milujeme ju vsetci. Da sa jest aj taka...
Kotlety na paprike
Kotlety narežeme, naklepeme, osolíme, opaprikujeme, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán.
Hovädzie z hrudníka so sladkou kapustou
Verte – neverte ale jednoduchší rcp na prípravu hovädzinky si naozaj nedokážem predstaviť! Pôvod má určite z...
Mahlep - horúci mliečny nápoj
Sladký mliečny nápoj s úžasnou chuťou a vôňou podobnej marcipánu....