Tieto pirohy pripravovala moja svokra skoro každú nedeľu doobeda . Okolo 10 hod.boli na stole a všetci sme si na nich pochutili.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tvaroh zmiešame s nasekaným kôprom, soľou a pripravíme si aj lekvár.
- 2
Z múky a vlažnej vody si pripravíme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Na pomúčenom lopári vyvaľkáme prvé cesto,ostrôžkou vykrojíme kocky asi 5 x 5cm.Na tieto poukladáme kôpky lekváru veľkosti liesk.orieška,lebo pirohy budú dosť malé. Okolo kôpok dôkladne ručne postláčame cesto aby lekvár potom nevytiekol.Podobne pokračujeme aj s druhým cestom,na ktorý dávame kôpky pripraveného tvarohu.Potom pirohy odvaríme vo vriacej vode.Keď vyplávu na povrch vyberieme ich spolu do misy,polejeme rozpusteným maslom a nesmieme zabudnúť posoliť!!!
- 3
Sú zvláštne sladko-slané ,ale chutia výborne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu