Pirohy z Kamenice nad Cirochou

darina11 - fotkadarina11, 6. januára 2010

Tieto pirohy pripravovala moja svokra skoro každú nedeľu doobeda . Okolo 10 hod.boli na stole a všetci sme si na nich pochutili.

4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
asi 1  dcl
10  dkg
20  dkg




Postup

  1. 1

    Tvaroh zmiešame s nasekaným kôprom, soľou a pripravíme si aj lekvár.

  2. 2

    Z múky a vlažnej vody si pripravíme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Na pomúčenom lopári vyvaľkáme prvé cesto,ostrôžkou vykrojíme kocky asi 5 x 5cm.Na tieto poukladáme kôpky lekváru veľkosti liesk.orieška,lebo pirohy budú dosť malé. Okolo kôpok dôkladne ručne postláčame cesto aby lekvár potom nevytiekol.Podobne pokračujeme aj s druhým cestom,na ktorý dávame kôpky pripraveného tvarohu.Potom pirohy odvaríme vo vriacej vode.Keď vyplávu na povrch vyberieme ich spolu do misy,polejeme rozpusteným maslom a nesmieme zabudnúť posoliť!!!

  3. 3

    Sú zvláštne sladko-slané ,ale chutia výborne.

Diskusia k receptu

kezmer
tento recept mi zachránil deň. Cesto ako od babičky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia