Jablkovo-mrkvový krém

Marián Hajtol
kuchár siete Accor-Pannonia Slovakia, 27. októbra 2016
Jablkovo-mrkvový krém
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 g
1 ks
150 g
50 g
1/2 ks
1,5 l
120 g
 (alebo pažítka)




Postup

  1. 1

    Zeleninu a jablká očistíme a nakrájame na menšie kusy. V hrnci na masle jemne opečieme cibuľu. Pridáme mrkvu a zemiak. Po chvíli aj jablká, čili, soľ a korenie.

  2. 2

    Keď je všetko opečené, pridáme vývar. Varíme asi 30 minút. Keď je zelenina mäkká, celý obsah rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém.

  3. 3

    Dochutíme podľa chuti soľou a citrónom. Podávame posypané pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

modrenka
Vynikajúca!! Keď nemáte doma tekvicu, ale zato máte obrovskú chuť na tekvicovú polievočku, práve tento recept to zachráni. Dala som trochu menej jabĺk, trochu viac zemiakov, a je vážne skveláá. Som s ňou zatiaľ sama doma a mám vážny problém niekomu z nej nechať :)
evanaaa
Neviem síce ako chutí, iste dobre. Ale posypaná pažítkou ani vňaťkou nie je, aspoň na obrázku, zato posypaná semienkami, ale akými? A úplne rozmixovaná tiež nie, lebo nejaké kúsky ostali v hotovej polievke.......
garanco
@evana , máš pravdu, aj ja som si všimla, že v polievke sú kúsky zeleniny. Chuť polievky je iste dobrá, určite ju v menšom množstve vyskúšam, ale z mojich skúsenosti viem, že ponorným mixerom nikdy neurobím krémovú polievku, preto radšej (takmer) vždy mixujem v klasickom mixéri, to už určite bude krémové :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia