Jablkovo-mrkvový krém
Marián Hajtol
kuchár siete Accor-Pannonia Slovakia, 27. októbra 2016
kuchár siete Accor-Pannonia Slovakia, 27. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu a jablká očistíme a nakrájame na menšie kusy. V hrnci na masle jemne opečieme cibuľu. Pridáme mrkvu a zemiak. Po chvíli aj jablká, čili, soľ a korenie.
- 2
Keď je všetko opečené, pridáme vývar. Varíme asi 30 minút. Keď je zelenina mäkká, celý obsah rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém.
- 3
Dochutíme podľa chuti soľou a citrónom. Podávame posypané pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyzeraju ako semienka cernuchy siatej, tipujem ze to bude ono