Polentové trojuholníčky so syrovým krémom

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 2. januára 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Polentové trojuholníčky so syrovým krémomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
60 min
príprava

Suroviny

500 g
125 g
1 g
Syrový krém:
200 g
200 g
200 g
20 g
5 g čerstvá
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Do hrnca dáme variť 1 l vody, do ktorej nastrúhame muškátový oriešok a pridáme soľ, korenie. Keď voda začne vrieť, pridáme polentu. Za stáleho miešania varíme 3–4 minúty. Počas varenia pridáme maslo.

  2. 2

    Uvarenú polentu nalejeme na plech a rovnomerne ju roztiahneme. Necháme vychladnúť. Z vychladnutej polenty vykrajujeme trojuholníky.

  3. 3

    Polentu zdobíme syrovým krémom, ktorý pripravíme zmiešaním syrov, bryndze, posekanej mäty a petržlenovej vňate.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist