Polentové chuťovky
Polentové chuťovky

Polentové trojuholníčky so syrovým krémom

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 2. januára 2019
Polentové trojuholníčky so syrovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

500 g
125 g
1 g
Syrový krém:
200 g
200 g
200 g
20 g
5 g čerstvá




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme variť 1 l vody, do ktorej nastrúhame muškátový oriešok a pridáme soľ, korenie. Keď voda začne vrieť, pridáme polentu. Za stáleho miešania varíme 3–4 minúty. Počas varenia pridáme maslo.

  2. 2

    Uvarenú polentu nalejeme na plech a rovnomerne ju roztiahneme. Necháme vychladnúť. Z vychladnutej polenty vykrajujeme trojuholníky.

  3. 3

    Polentu zdobíme syrovým krémom, ktorý pripravíme zmiešaním syrov, bryndze, posekanej mäty a petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu

zinnajdha
neviem prísť na chuť polente - zámešku/zámišku sme mali radi ako deti. Skúsim podľa tohto odborného návodu, možno bude chutiť.
zivestriebro
Ja som už nad polentou zlomila palicu. Po hádam dvadsiatom jedle s polentou som si definitívne povedala, že to jednoducho nebudem jesť. Koniec pokusov... :-) Ale mnohým to chutí a aj to vyzerá dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia