Polentové trojuholníčky so syrovým krémom
Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 2. januára 2019
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 2. januára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť 1 l vody, do ktorej nastrúhame muškátový oriešok a pridáme soľ, korenie. Keď voda začne vrieť, pridáme polentu. Za stáleho miešania varíme 3–4 minúty. Počas varenia pridáme maslo.
- 2
Uvarenú polentu nalejeme na plech a rovnomerne ju roztiahneme. Necháme vychladnúť. Z vychladnutej polenty vykrajujeme trojuholníky.
- 3
Polentu zdobíme syrovým krémom, ktorý pripravíme zmiešaním syrov, bryndze, posekanej mäty a petržlenovej vňate.
Tiež chuťovky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu