Ratatouille s mäskom

hammers - fotkahammers, 13. januára 2014

Tento recept mám moc rád, spojenie ingrediencií v tomto jedle sú priam na zjedenie :)

3-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL
2 strúčik
10 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 čl
500 g




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu aj s pretlačením cesnakom.

  2. 2

    Vložíme mäso nakrájané na pásiky, podusíme.

  3. 3

    Pridáme všetky koreniny a ešte necháme podusiť 5 minút.

  4. 4

    Baklažán, ktorý sme si predom nakrájali a nasolili aby sa "vypotil" z vody a cuketu tiež na kocky nakrájanú pridáme k mäsku. Pridáme vodu a dusíme...

  5. 5

    Keď je cuketa skoro mäkká, pridáme papriku.

  6. 6

    Keď je všetko mäkké nakoniec pridáme paradajky a dochutíme soľou a cukrom. Varíme max. 5 minút a potom odstavíme zo sporáku.

Diskusia k receptu

mijaita
Já podlevam zeleninu troskou bileho vina, i to je verze na pripravu ratatouille a je to skvele. Maso muze a nemusi byt. Ale myslim, oprav chybu v nazvu, staci pouze jedno "R" :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia