Kapustovo-krúpový pilaf s brusnicami
Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 28. novembra 2013
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 28. novembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca vložíme mrkvu, zeler, polovicu cibule, vmiešame prepláchnuté krúpy, zalejeme vývarom, prikryjeme a varíme domäkka asi 30 minút, kým sa vývar nevstrebe. Po zmäknutí vyberieme zeleninu a prípadne krúpy ešte scedíme.- 2
V kastróliku rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme zvyšnú nakrájanú cibuľu, restujeme dozlatista, pridáme nakrájanú bielu kapustu a čili, premiešame a spolu restujeme približne 5 minút. Potom znížime plameň a vmiešame pretlačený cesnak.- 3
Po zmäknutí kapusty primiešame krúpy a spoločne prehrejeme. Nakoniec vmiešame sušené brusnice. Podávame v miske a dekorujeme mrkvou a stopkovým zelerom, ktoré zostali z varenia krúp.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu