Kapustovo-krúpový pilaf s brusnicami

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 28. novembra 2013
Kapustovo-krúpový pilaf s brusnicami
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
250 g
80 g
40 g
3 PL
1 ks
1 ks
50 g
1 l
2 strúčiky
1/4 ČL




Postup

  1. 1


    Do hrnca vložíme mrkvu, zeler, polovicu cibule, vmiešame prepláchnuté krúpy, zalejeme vývarom, prikryjeme a varíme domäkka asi 30 minút, kým sa vývar nevstrebe. Po zmäknutí vyberieme zeleninu a prípadne krúpy ešte scedíme.

  2. 2


    V kastróliku rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme zvyšnú nakrájanú cibuľu, restujeme dozlatista, pridáme nakrájanú bielu kapustu a čili, premiešame a spolu restujeme približne 5 minút. Potom znížime plameň a vmiešame pretlačený cesnak.

  3. 3


    Po zmäknutí kapusty primiešame krúpy a spoločne prehrejeme. Nakoniec vmiešame sušené brusnice. Podávame v miske a dekorujeme mrkvou a stopkovým zelerom, ktoré zostali z varenia krúp.

Diskusia k receptu

gabriele
krasa nevidana...som rada, ze nasi sefkuchari varia taketo vynikajuce jedla :)
kredenc
ešte by som to posypal nemletým makom, pravdaže orestovaným
ebaka
Som vďačná za jedlá s krúpkami,vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia