
Výborné penne s mladou cukinou
Mladé cukiny nakrájame aj so šupkou na kolieska, osolíme, okoreníme mletým korením a necháme trocha...

Oeuf mollet frit
Oeuf mollet frit by v preklade bolo niečo ako vypražené vajíčko na hniličku. Na prvý pohľad...

Strážnický divoký hovädzí šíp
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a striedavo s kolieskami klobásy napichujeme na ihlice.

Zemiakový šalát s blanšírovaným zelerom
Bramborový salát s blanšírovaným celerem. Svěží, výborný salát....

Fileta zo pstruha so špenátom, s maslovou omáčkou a so zemiakovou kašou
Z kostí pstruha, kúska mrkvy, petržlenu a póru urobíme vývar, ktorý použijeme do maslovej omáčky....

Zeleninková s petržlenovými haluškami
Keď ostane v chladničke veľa zbytkovej zeleniny, ktorej sa potrebujete bleskovo zbaviť :-)

Kapustová polievka s tofu
Táto polievka je bez mäsa, namiesto smotany ktorú dávam zvyčajne som použila rozmixované tofu s vodou....

Hubová pochúťka na chlieb
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky a na oleji urestujeme. Osolíme, ochutíme rascou, podlejeme...

Sviečková NATURALE alias mäso na zelenine
Nebojme sa variť zdravo a pritom zachovať tie pravé chute. Skúsila som a podarilo sa...

Korzický hráškový krém s krevetami
Na oleji opečieme strúčiky cesnaku do hneda. Cesnak vyberieme, vložíme hrášok, podlejeme vodou a...

Spanakoriso - grécka špenátová ryža s kôprom a fetou
Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef. Spanakoriso - tradičný grécky recept, dochutený kôprom a citrónovou kôrou....

Farfalle s brokolicou
V kastroli si rozpustíme maslo na ktorom opečieme cibuľu, pridáme rozotretý cesnak, emental/eidam ja pridávam...

Cestoviny zapečené so zeleninou a mäsom
V jednom pekáči pečené, všetko potrebné obsahujúce. Je to pekné spojenie mäsa a zeleniny...

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

Grilážové obdĺžniky
Plnka: cukor roztopíme na miernom plameni a necháme ho skaramelizovať. Postupne a pomaly pridáme rastlinný tuk, ...

Grilovaný lilek s cuketou a hrachem
Našla jsem na jednom zahraničním webu, ale bez receptu. Ten jsem vypracovala, neni to...
Gumbo
Ďalšia zastávka v Louisiane, tentokrát ich rukopisný gulášoidný prívarok zvaný "gumbo".

Mliečny punč
Punč na zahriatie počas dlhých zimných večerov, z nemeckej kuchyne, nesúci názov Heiße Oma...

Pipi - zakliata polievka
Pri tejto práci som vychádzal z nepreberného množstva receptov na prípravu Ruského národného jedla : "Boršč" ....

Varené vajcia s jemnou omáčkou
Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút). Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme...

Pšenová polievka
Mrkvu a petržlen uvaríme vo vode do mäkka. Pšeno tri krát obaríme horúcou vodou. Mrkvu...

Šampiňónová polievočka
Keďže mám dvoch malých synov, ktorí o chvíľu zjedia aj mňa a veľmi ľúbia polievky, ...

Cestovinový šalát s mozzarellou, čučoriedkami a ríbezľami
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, vyberieme na tanier, preolejujeme a necháme vychladnúť. Osolíme, ...

Polievka z maslovej tekvice s hubami shiitake
Všetku pripravenú zeleninu si očistíme a nakrájame.

Bravčový perkelt s kyslou kapustou
Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....

Špenátová polievka
Túto polievku som prvýkrát jedla v pôrodnici, keď sa mi narodil môj prvý syn. Pri...