Bravčové s údeným tofu a brokolicou

janikbj - fotkajanikbj, 16. marca 2013
Bravčové s údeným tofu a brokolicou
Foto: janikbj

Manžel má rád mäso. Ja mám rada tofu. Obaja máme radi brokolicu. Obaja vieme robiť kompromisy. A tak vzniklo toto jedlo. Ku spokojnosti oboch Zobraziť celý popisManžel má rád mäso. Ja mám rada tofu. Obaja máme radi brokolicu. Obaja vieme robiť kompromisy. A tak vzniklo toto jedlo. Ku spokojnosti oboch strán.

Suroviny

300-400 g
1 bal.
 alebo čerstvá
 podľa chuti
 podľa chuti
 štipka
 podľa chuti
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Presné množstvo neudávam, bohužial vždy varím od oka. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Bravčové alebo iné mäso (kuracie, morčacie) nakrájame na malé kocky alebo pásiky. Odhadujem, že som použila asi 300 - 400g. Okoreníme ho čiernym korením, paprikou, môžeme pokvapkať sójovou omáčkou a necháme chvíľu postáť. Asi polovicu cibule nakrájame nadrobno, speníme na oleji. Pridáme nasekané 2 strúčiky cesnaku, chvíľu opekáme. Pridáme mäso a restujeme, kým sa nezatiahne. Podlejeme troškou horúcej vody, pridáme namočené huby aj s vodou, osolíme a prikryté dusíme.

  2. 2

    Kým sa mäso dusí, údené tofu nakrájame na asi 7mm pásiky. Posypeme červenou paprikou, čiernym korením, pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme marinovať. Čerstvú brokolicu si rozoberieme na malé ružičky. Mäso priebežne kontrolujeme a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Keď je skoro hotové pridáme brokolicu a spolu dusíme, kým nie je brokolica uvarená ako máme radi. My radšej chrumkavú. Namarinované tofu si opečieme na troške oleja a pridáme ku mäsu s brokolicou (opekanie môžete vynechať, ale ja to tak robím vždy, aby tofu trošku spevnelo a nenafúklo sa v šťave). Nakoniec pretlačíme strúčik cesnaku a už len chvíľu spolu povaríme. Kto chce, môže omáčku zahustiť, ja som to nerobila.

  3. 3

    Najlepšie je nechať jedlo postáť pár hodín, aby sa chute spojili. Podávame s ryžou alebo čínskymi rezancami.

    Bravčové s údeným tofu a brokolicou - obrázok 3

Diskusia k receptu

veve
Tak to má byť, pekne sa viete dohodnúť ;-) Tofu aj ja milujem, dokonca mám jedno v chladničke, tak isto vyskúšam.
danda3
Janík, super si to vymyslela, ja si ich urobím len z tofu, možno bude chutiť aj manželovi, keď mi už zjedol tofu s hráškom, čo som mala nachystané do roboty na obed.:D:D:D♥
remcula
Chuť tofu jsem poznala teprve nedávno. Skvělá kombinace:-)
janikbj
ďakujem krásne za komentáre a verím, že až vyskúšate, nebudete ľutovať :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia