Spaghetti di zucchine

kikiscooking - bez fotkykikiscooking, 15. augusta 2011

Tento jednoduchý recept som vymyslela, pretože som mala chuť na niečo ľahké, zeleninové, ale zároveň na niečo, čo zasýti...Neudávala som presné množstvo surovín, pretože Zobraziť celý popisTento jednoduchý recept som vymyslela, pretože som mala chuť na niečo ľahké, zeleninové, ale zároveň na niečo, čo zasýti...Neudávala som presné množstvo surovín, pretože to záleží od množstva špagiet, ktoré uvaríte a aj od toho, v akom množstve máte jednotlivé suroviny radi. Ak chcete aby tento recept bol naozaj zdravý použite bezvaječné špagety a nenechajte ich rozvariť.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Dáme uvariť špagety.

  2. 2

    Medzi tým dáme na panvicu olivový olej a pretlačený cesnak (ja som dala 3 strúčiky). Chvíľu orestujeme.

  3. 3

    Na hrubšom strúhadle si nastrúhame cuketu. (pred tým ju ostrúhame, ja som na nej nechala trošku šupky aby to bolo pestrejšie). Osolíme. Pridáme ju na panvicu a asi 2-3 minúty restujeme s casnakom. (Niekedy pridávam do cukety aj hladkú múku a dostane to lepšiu chuť. Ak chce niekto okoreniť kľudne môže, ale ja osobne si myslím, že cuketa má výbornú chuť aj bez korenia).

  4. 4

    Na tanier si naložíme špagety, pridáme cuketovú prílohu a môžeme jesť. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

concord
Názov krásny taliansky. V prvom momente som si myslel že to bude nejaká špecialita z talianskej kuchyne ale keď som si prečítal recept už som vedel ktorá bije. Ja takéto niečo pripravujem pre sliepky na dvore, nastrúham im tekvicu alebo ak mám veľa cukety tak aj tú a zamiešam ju s ovsom. čudujem sa že tu niekto dáva takéto stupídne recepty, a ešte to potalianči. Pokiaľ dá niekto seriózny recept ktorý si sám vymyslel nemám nič proti tomu ale takéto hybridy.
evusik
@coccord Spaghetti di zucchine je talinske jedlo aj keď možno trochu iné ako nám ponúkla @Kikiscooking ale je to mladá kuchárka a uvarila podľa svojej chuti, krásne naaranžovala a odfotila...
neviem aké skúsenosti máš ty z varením, možno chystáš iba pre sliepky, ale budeš sa čudovať nové jedlá vznikajú presne takto... skúšaním a obmieňaním starých osvedčných postupov...
niekto kto sedí za počítačom a frfle nič nové nevymyslí :-)
kikiscooking
@concord a teraz sa z tohto tvojho komentára zrúti svet a skočím z mosta. Nepoviem, keby si nejaký dobrý kuchár, ktorý tu má aspoň nejaké recepty, ale názor človeka, ktorý dokáže len kritizovať, ma naozaj nezaujíma. Dôležité je že to chutilo tým, na ktorých mi naozaj záleží. V profile mám napísané, že preferujem jednoduché jedlá. A nemôžem za to, že sa ti tento recept nepozdáva. No čo už. Ak si myslíš, že ma týmto nejako urazíš, tak si na veľkom omyle. Neviem či si slepý, ale nikde nie je napísané, že by si tento recept musel uvariť.
P.S. Pozdravuj sliepky

pumaamravec
@kikiscooking ja mam tiez rada jednoduche jedla, milujem cestoviny a cukinu tiez, cize podla mna je toto dost dobre, a aspon vyniknu chute kedze to nie je prilis prekonbinovane, mne sa to paci ;)
redakcia
@concord , tvoj komentár je nevhodný, skús najprv pridať niečo sám, ak si myslíš, že to vieš lepšie. Ak sa ti niečo nepáči, môžeš to vyjadriť aj slušne.
matata1
@kikiscooking Tvoj receptík sa mi veľmi páči! Jednoduché, rýchle a hlavne dobré jedlo! Toto musí oceniť každý zaneprázdnený hladoš. Neviem čo by malo byť na kvalitných cestovinách zlého! Tie sú výborné aj len tak, z masielkom. Keď tak teraz rozmýšľam, tak ma @concord práve inšpiroval- ovsené vločky, cuketa...Dávno som nemala cuketové fašírky!!! A bude večera:o)
domci4
nie som zeleninový typ, ale asi niekedy skúsim :) super :) milujem cestoviny a vitaj na Vareche :)
janadelfi
@concord píše: "Ja takéto niečo pripravujem pre sliepky na dvore, nastrúham im tekvicu alebo ak mám veľa cukety tak aj tú a zamiešam ju s ovsom." Chúdence sliepky, viete čo sa im môže stať ak budú zobkať ovos? Môžu sa zadusiť, lebo ovos jednoducho zobkať nemôžu, lebo sa im zadrhne v krku. No @Kikiscooking máš to pekné aj foto je super a vyzerá to aj prudko jedlé.
marianne69
Absolutne perfektna papanica,pre mna na 1*.Ja milujem jednoduche,neprekombinovane jedla a toto je jedno z nich.Som rada,ze sa tie komentare zobrazuju k starsim receptom.
Uz som uvazovala,ze si zalozim chlievik: maximalne 3- 5 ingrediencove recepty:-)
tamik
veľmi chutne...milujem cestoviny s hocakou zeleninou :) mimochodom pekná úvodná fotka.. :)
jankaraj
Zablúdila som sem, lebo som hľadala jednoduchý recept na sobotňajší obed. Skvelý nápad a navyše veľmi zdravý. :))) Nie vždy sú zložité jedlá tie naj...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia