
Celozrné ravioly s rukolou
Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich...

Lahôdková paprika
Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.

Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.

Polievka Panzanella
Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky...

Slané paradajkové cupcakes s čerstvou bazalkou
Tieto slané cupcakes sú naozaj šmrncovééé. Sladkasto-pikantná príchuť sušených paradajok, sa stretá s chuťou čerstvej...

Vrtuľky s krabiou omáčkou
Cestoviny dáme uvariť podľa návodu v slanej vode. V kastróliku dáme na olej speniť cibuľu, ...

Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Špagety so zemiakmi
2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými syrmi. Do...

Špenátovo-kuracie calzone
Calzone je vlastne preložené pizove cesto upečené s rôznymi plnkami. Ja som tento recept našla...

Pečené baklažány
Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni...

Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.

Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom
Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané....

Krevety na zelenine s penne
Prvýkrát sme pripravovali morské plody a prvýkrát som ich jedla.

Farfalle s hráškom, prosciutttom a šampiňónmi
Toto jedlo veľmi rada robím a je to veľmi vynikajúce. Namiesto prosciutta sa da použiť aj slaninka......

Výborné penne s mladou cukinou
Mladé cukiny nakrájame aj so šupkou na kolieska, osolíme, okoreníme mletým korením a necháme trocha...

Bochníčky s restovanými paradajkami a cesnakom
Vonku jeseň, doma zásoby múky ako v mlyne a báječná nová kniha s príznačným názvom: Dough...

Špagety s tekvicovo-pórovo-parmezánovou omáčkou
Ak máte radi cestoviny, vyskúšajte tieto s tekvicovým pyré, pórom, cesnakom, šalviou a trochou...
Pizza u Slava Solovica
Pozrite sa, ako jednoducho pripravuje pizzu hudobný skladateľ a autor filmovej hudby Slavo Solovic.

Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...

Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...

Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom
Talianska špecialita s mletým hovädzím mäsom a bešamelom.

Lasagnové závitky
V osolenej vode s PL oleja uvaríme lasagne. Uvarené lasagne vložíme do misy so studenou vodou....

Teplý cukinovo-fazuľkový šalát
Občas mám počas teplých sparných dní chuť na ľahké, ale teplé domáce jedlo, ktoré...

Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....

Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...

Cviklové carpaccio so syrom a orieškami
Najjednoduchšie a najchutnejšie cviklové carpaccio plné vitamínov....