Talianska kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Celozrné ravioly s rukolou

Bezmäsité jedlá

Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich...

prazdny

Lahôdková paprika

Bezmäsité jedlá

Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.

prazdny

Penne po taliansky

Hovädzie mäso

Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.

prazdny

Polievka Panzanella

Bezmäsité jedlá

Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky...

prazdny

Slané paradajkové cupcakes s čerstvou bazalkou

Bezmäsité jedlá

Tieto slané cupcakes sú naozaj šmrncovééé. Sladkasto-pikantná príchuť sušených paradajok, sa stretá s chuťou čerstvej...

prazdny

Vrtuľky s krabiou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny dáme uvariť podľa návodu v slanej vode. V kastróliku dáme na olej speniť cibuľu, ...

prazdny

Letný šalát so suchým sektom

Bezmäsité jedlá

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Špagety so zemiakmi

Cestoviny

2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými syrmi. Do...

prazdny

Vývar

Bezmäsité jedlá

Je to dôležitá záležitosť. Vývar. A ja som na nu pozabudol, nuž, po...

prazdny

Čilli penne s tekvicou

Cestoviny

talianska kuchyňa

prazdny

Špenátovo-kuracie calzone

Kuracie mäso

Calzone je vlastne preložené pizove cesto upečené s rôznymi plnkami. Ja som tento recept našla...

prazdny

Pečené baklažány

Bezmäsité jedlá

Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni...

prazdny

Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo

Hovädzie mäso

Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.

prazdny

Zaručená pizza

Bravčové mäso

... pre vsetky vekove kategorie... :)

prazdny

Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané....

prazdny

Krevety na zelenine s penne

Cestoviny

Prvýkrát sme pripravovali morské plody a prvýkrát som ich jedla.

prazdny

Farfalle s hráškom, prosciutttom a šampiňónmi

Cestoviny

Toto jedlo veľmi rada robím a je to veľmi vynikajúce. Namiesto prosciutta sa da použiť aj slaninka......

prazdny

Výborné penne s mladou cukinou

Cestoviny

Mladé cukiny nakrájame aj so šupkou na kolieska, osolíme, okoreníme mletým korením a necháme trocha...

prazdny

Špagety mojej babky

Bravčové mäso

Podľa tohto receptu varí špagety moja babka a je fakt dobrý.

prazdny

Bochníčky s restovanými paradajkami a cesnakom

Chlieb

Vonku jeseň, doma zásoby múky ako v mlyne a báječná nová kniha s príznačným názvom: Dough...

prazdny

Špagety s tekvicovo-pórovo-parmezánovou omáčkou

Cestoviny

Ak máte radi cestoviny, vyskúšajte tieto s tekvicovým pyré, pórom, cesnakom, šalviou a trochou...

prazdny

Pizza u Slava Solovica

Večera

Pozrite sa, ako jednoducho pripravuje pizzu hudobný skladateľ a autor filmovej hudby Slavo Solovic.

prazdny

Pollo alla Cacciatora

Kuracie mäso

Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...

prazdny

Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku

Bezmäsité jedlá

Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...

prazdny

Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom

Hovädzie mäso

Talianska špecialita s mletým hovädzím mäsom a bešamelom.

prazdny

Lasagnové závitky

Bravčové mäso

V osolenej vode s PL oleja uvaríme lasagne. Uvarené lasagne vložíme do misy so studenou vodou....

prazdny

Teplý cukinovo-fazuľkový šalát

Bezmäsité jedlá

Občas mám počas teplých sparných dní chuť na ľahké, ale teplé domáce jedlo, ktoré...

prazdny

Špagety colore

Kuracie mäso

Dnes to bolo na tému: čo dom dal. :) A veľmi dobre dal. :)

prazdny

Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom

Hlavné jedlá

Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....

prazdny

Kačica pre božieho námestníka

Obed

Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

prazdny

Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou

Hovädzie mäso

Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...

prazdny

Cviklové carpaccio so syrom a orieškami

Bezmäsité jedlá

Najjednoduchšie a najchutnejšie cviklové carpaccio plné vitamínov....