Polievka Minestrone
Nakrájame si cuketu a paradajky(umyté). Vložíme do hrnca spolu s mrazenou zeleninou a zalejeme vodou...
Paradajky s baklažánovou náplňou
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej...
Cesnakové stehienka plnené prosciuttom
Toto je úžasný recept - potrebujete naň iba minimum surovín, robí sa skoro sám a výsledný...
Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...
Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...
Krevety na zelenine s penne
Prvýkrát sme pripravovali morské plody a prvýkrát som ich jedla.
Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Príprava aj varenie trvajú trochu dlhšie, ale výsledok stojí za to.
Morčacie tonnato
Do mixéra dáme majonézu, tuniaka, šťavu, smotanu a papriku a zmixujeme.
Pizza Margherita
Jedlo je podľa princípov oddelenej stravy - sacharidová skupina - z talianskej knihy. Aj ked Summová uvádza,...
Talianska veľkonočná torta
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré...
Paradajková polievka
Upravený recept z food4fun. sk. Doba prípravy cca. 25-30 min vrátane prípravy surovín. Porcia...
Dve pizze: s krevetami a medvedím cesnakom, so žampiónmi
Konečne som nahovorila môjho manžela, že bude jesť krevety, ale keďže som si nebola celkom...
Kolienka s Peccorinom
Tento recept mi dal môj najlepší priateľ. Je jednoduchý, rýchly a vynikajúci - dáva vyniknúť...
Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....
Zapekané cestovinové trubičky s mäsovou plnkou
Pomleté mäso si zmiešame s rožkami (predtým ich namáčam do mlieka), cibuľou, vajíčkom, pridáme...
Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...
Špenátová pizza zo špaldovej múky
Túto pizzu som si robila keď som držala 90-dňovú diétu :)
Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Špenátové kolienka
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým...
Zelerovo-syrové risotto na víne so sušenými paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou
Keď som pred pár rokmi prvýkrát skúsila, ako chutí ozajstné rizoto, odvtedy to "naše slovenské"...
Šafránové linguine
Uvaríme si linguine. Medzitým do veľkého hrnca vložíme šafran a nalejeme vodu. Necháme zovrieť a...
Krupoto s mletým mäsom a so špenátom
Poznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie...
Zeleninové lasagne s citrónovým dipom
Taliani su machri. Na tanieri to majú častokrát farebné, chutné, zdravé ale aj rýchlo....
Focaccia podle Romana Pauluse
Toto pečivo jsem si velmi oblíbila, proto ho dělám dost často.
Bignole s krémom z bielej čokolády
Guľôčky z odpaľovaného cesta, vypražené v oleji a plnené krémom z bielej čokolády sú mojím obľúbeným receptom na Chanuku....