
Špargľové rizoto s citrónom a medvedím cesnakom
Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty. Vegánsky recept na rizoto isto poteší aj nevegánov, ktorí majú pre zmenu chuť na niečo ľahšie a bezmäsité....

Celozrné ravioly s rukolou
Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich...

Hovädzie na studeno s tuniakovou omáčkou
Viem, že to znie čudne, ale ako som to prvý raz urobila, stala som...

Peperonata so sušenou šunkou
Guláš, eintopf, minestrone, estofado, güveç... V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlá z jedného hrnca, pekáča či...

Káčerie prsia na mediteránsky spôsob
Ďalšia delikatesa - z málo surovín veľa muziky. Čaro receptu je v príprave. Treba skúsiť...

Fettuccine so špargľovým krémom
Veľmi chutný, jemný a rýchly krém na cestoviny z bielej špargle.

Fusilli s vínovou omáčkou a gorgonzolou
Tradičnú paradajkovú omáčku k cestovinám už iste jedla väčšina z nás a dobre ju poznáme. Vyskúšali...

Rybka a la italiano a šľahačkové zemiaky :-)
Dvakrát do týždňa robím doma rybku a teraz som si vymyslela recept podľa toho, čo som...

Vrtuľky s krabiou omáčkou
Cestoviny dáme uvariť podľa návodu v slanej vode. V kastróliku dáme na olej speniť cibuľu, ...

Domáca pizza na grile
Zmiešajte suché suroviny a postupne primiešajte vodu, olej a med. Vypracujte hladké cesto, ktoré necháte vykysnúť...

Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Lahôdková paprika
Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.

Talianska praženica
Mam priateľa v norsku a viete aké to je ked si chlapi varit majú sami... su tak...

Pečené baklažány
Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni...

Slané paradajkové cupcakes s čerstvou bazalkou
Tieto slané cupcakes sú naozaj šmrncovééé. Sladkasto-pikantná príchuť sušených paradajok, sa stretá s chuťou čerstvej...

Tripple cheese ravioli s maslovovo-citrónovou omáčkou
Skúšali ste už robiť domáce ravioli? Ja som sa minule prpala s týmito :D Ale stálo to...

Špenátovo-kuracie calzone
Calzone je vlastne preložené pizove cesto upečené s rôznymi plnkami. Ja som tento recept našla...

Risi e bisi - ryža s hráškom
Risi e bisi (ryža s hráškom, nazývaná aj risibisi alebo risi–pisi) je klasickým jedlom benátskej kuchyne....

Polievka Panzanella
Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky...

Výborné penne s mladou cukinou
Mladé cukiny nakrájame aj so šupkou na kolieska, osolíme, okoreníme mletým korením a necháme trocha...

Bignole s krémom z bielej čokolády
Guľôčky z odpaľovaného cesta, vypražené v oleji a plnené krémom z bielej čokolády sú mojím obľúbeným receptom na Chanuku....

Špagety so zemiakmi
2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými syrmi. Do...

Pizza pečená v hlinenej piecke
Pripravíme si kvások (ja používam sušené droždie + štipka cukru + cca 1dcl vody). Po cca...

Bochníčky s restovanými paradajkami a cesnakom
Vonku jeseň, doma zásoby múky ako v mlyne a báječná nová kniha s príznačným názvom: Dough...