Vývar

mardo - fotkamardo, 23. januára 2012
Vývar
Foto: mardo
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks čerstvá
1
1
2
6 stoniek cerstva
2,5 l vlažná




Postup

  1. 1

    Je to dôležitá záležitosť. Vývar. A ja som na nu pozabudol, nuž, po tridsiatke si to môžem dovoliť. Vývar používam často, je to harmónia zeleniny v hrnci, ta vona mi chuti! Začneme s tým co budeme potrebovať. Môj vývar zostavujem z dvoch mrkiev, dvoch cibuli, stonkového zeleru, paradajky a petržlenovej vňati. Trosku netradične zeleninu najprv orestujeme, to preto ze pustí tu najlepšiu chuť. Všetku ju prekrojíme a bez oleja orestujeme, potom uz len zalejeme vodou a pridáme petržlenovu vnat. Behom desiatich minút je hotový. Ked varím, nechávam ho bublať na sporáku, hned vedľa. A myslím si ze je stokrát lepši ako ten co si kúpite v obchode.

Diskusia k receptu

levandula
ako dlho zeleninu restujes? nescerna? netreba ani kvapku vody?inac to vyzera velmi fajn,mohlo by to byt lepsie ako kupovane kocky a zele
mardo
No to vidíš ked ju restujes, kedy je akorat. A nescerna.
jerica
@mardo vidím čo nevidím,máme novú "varechu" vitaj v klube papáčov :-)
teším sa na Tvoje kúzla kuchároviny :-))
mardo
Ďakujem. Som rad že som potešil, nečakal som az tak veľa reakcii. Veeelmi potesujuce!
babinka
zaujimavy vyvar............ urcite ho co najskor vyskusam, tieto suroviny su v chladnicke stale a bujony sa u nas neuzivaju, dakujem za napad, sa mi zda, ze si sa pri tom vstupe na varechu rozbehol prirychlo :)), ale to vies, "mláááááádíííí" oproti nasmu veku "opatrneho chodca"
frona
vždy som si myslela, že do vývaru sa dáva aj niečo mäsové. Napr. len kosti, kura, hovädzie mäso.....Toto je asi len zeleninový.
mardo
@frona
ano je to lahky vyvar, pokial by som potreboval kuraci, hovadzi, pripravuju sa podobne ale aj s masom. tento ale pouzivam najcastejsie.
mardo
@babinka
dakujem, vsetko co som mal zdokumentovane na foto som sem dal, popri vareni teraz uz aj s fotakom v ruke popridavam viac veci.
irenaw
páčia sa mi veru tvoje recepty ako si ich tu zaradom pozerám.
mardo
no len kukaj, kukaj. preto su tu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia