Zapečené lasagne so zeleninou

tete - fotkatete, 10. februára 2013

Tento recept mám veľmi rada :-) Je chutný a je to tip na ľahký obed :-)

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Náplň:
4 ks
4 ks
100 g
15 g
2 dl
podľa chuti
podľa chuti
Omáčka:
500 g
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
Cesto:
300 g
3 ks
1 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ak nemáte kúpené lasagne, pripravte si domáce. Pripravte si cesto. Múku preosejte na pracovnej doske, do stredu kopčeka rozklepnite vajcia, pridajte lyžičku oleja a štipku soli a vypracujte cesto. Zabaľte ho do vlhkej utierky a nechajte odpočívať asi 30 minút. Potom ho rozvaľkajte na tenké pláty, nakrájajte z nich štvorce o strane zhruba 10 cm a vždy po niekoľkých ich uvarte v dostatočnom množstve osolenej vriacej vody so zvyškom oleja. Len čo vyplávajú na povrch, vyberte ich a rozložte na vlhkú utierku.

  2. 2

    Cukety a mrkvy ošúpte, umyte a nakrájajte na tenké kolieska a dajte variť v pare. Bazalku umyte a natrhajte na kúsky, mozarellu nakrájajte na plátky. V kastróliku rozmiešajte preosiatu múku s vývarom, priveďte do varu a za stáleho miešania varte asi 10 minút. Ochuťte štipkou soli a čerstvo mletého korenia.

  3. 3

    Zapekaciu misu vymastite ( ja som použila papier na pečenie) a rozložte do nej štvrtinu lasagní, prikryte tretinou cukiet a mrkvy, ktoré naklaďte striedavo a trochu cez seba. Posypte ich vrstvou bazalky, osoľte a okoreňte. Vrstvy potom striedajte a skončite vrstvou lasagní. Na ne rozložte plátky mozarelly a nalejte omáčku z vývaru a múky a rozotrite ju do tenkej, pravidelnej vrstvičky. Zapekaciu misu dajte do rúry vopred zahriatej na 180 °C a pečte asi 20 minút.

  4. 4

    Rozmixujte paradajky s bazalkou, citrónovou šťavou, soľou a korením, zmes dajte do pekáča a pečte, kým nezhustne na pyré. To potom podávajte spolu s lasagnami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia