Tento recept mám veľmi rada :-) Je chutný a je to tip na ľahký obed :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Náplň: | |
4 ks |
|
4 ks |
|
100 g |
|
|
|
15 g |
|
2 dl |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Omáčka: | |
500 g |
|
|
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Cesto: | |
300 g |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Ak nemáte kúpené lasagne, pripravte si domáce. Pripravte si cesto. Múku preosejte na pracovnej doske, do stredu kopčeka rozklepnite vajcia, pridajte lyžičku oleja a štipku soli a vypracujte cesto. Zabaľte ho do vlhkej utierky a nechajte odpočívať asi 30 minút. Potom ho rozvaľkajte na tenké pláty, nakrájajte z nich štvorce o strane zhruba 10 cm a vždy po niekoľkých ich uvarte v dostatočnom množstve osolenej vriacej vody so zvyškom oleja. Len čo vyplávajú na povrch, vyberte ich a rozložte na vlhkú utierku.
- 2
Cukety a mrkvy ošúpte, umyte a nakrájajte na tenké kolieska a dajte variť v pare. Bazalku umyte a natrhajte na kúsky, mozarellu nakrájajte na plátky. V kastróliku rozmiešajte preosiatu múku s vývarom, priveďte do varu a za stáleho miešania varte asi 10 minút. Ochuťte štipkou soli a čerstvo mletého korenia.
- 3
Zapekaciu misu vymastite ( ja som použila papier na pečenie) a rozložte do nej štvrtinu lasagní, prikryte tretinou cukiet a mrkvy, ktoré naklaďte striedavo a trochu cez seba. Posypte ich vrstvou bazalky, osoľte a okoreňte. Vrstvy potom striedajte a skončite vrstvou lasagní. Na ne rozložte plátky mozarelly a nalejte omáčku z vývaru a múky a rozotrite ju do tenkej, pravidelnej vrstvičky. Zapekaciu misu dajte do rúry vopred zahriatej na 180 °C a pečte asi 20 minút.
- 4
Rozmixujte paradajky s bazalkou, citrónovou šťavou, soľou a korením, zmes dajte do pekáča a pečte, kým nezhustne na pyré. To potom podávajte spolu s lasagnami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu