Talianska praženica

sepkam - bez fotkysepkam, 5. marca 2013

Mam priateľa v norsku a viete aké to je ked si chlapi varit majú sami...su tak krásne leniví..naj je ked je to rychle a Zobraziť celý popisMam priateľa v norsku a viete aké to je ked si chlapi varit majú sami...su tak krásne leniví..naj je ked je to rychle a je to niečo medzi raňajkami a obedom:))

Suroviny

40 g
5 ks
300 g
1 dl
100 g




Postup

  1. 1

    Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a poukladáme do nej na kolieska pokrájané rajčiaky. Na rajčiaky opatrne (aby sa nám nerozlial žĺtok) rozbijeme surové vajcia. Na každé vajce dáme lyžicou smotanu, posypeme strúhaným syrom, osolíme a vo vyhriatej rúre 15 minút zapekáme.

  2. 2

    Pred podávaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými makarónmi.

Diskusia k receptu

monnikka
to znie zaujímavo a ja mám rada všetko čo zaváňa Talianskom, dobrý tip
gordonko
mne sa zdá že sú to spíš volské oká na rajčinách ako praženica ,ale chutnať to isťe musí
slappo
ja uz tak davno robim ale dam aj par tenkych koliecok zemiakov
a dobre okorenim!!!!!!!!!!
evanaaa
Podobne ako @gordonko , praženica to nie je, skôr zapekané vyjcia, či volské oči, ale dobré to môže byť. A keď už talianske, ja by som tam dala ešte pod vajcia kolečko mozzarely.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia