Zeleninové lasagne s jahňacím mäsom

dorenika - fotkadorenika, 21. mája 2013
Zeleninové lasagne s jahňacím mäsom
Foto: dorenika

Veľmi jednoduché a chutné:)

8
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

9 ks
1 ks
1 ks
3 hrnčeky
1 plechovka
500 g
2 hrnčeky




Postup

  1. 1

    Do veľkej misy si nakrájame na drobno cuketu,baklažán a na štvrtiny aj cherry paradajky,vlejeme plechovkou krájaných rajčín a poriadne premiešame.Dochutíme soľou,korením a trochou rozmarínu.

    Zeleninové lasagne s jahňacím mäsom - obrázok 1
  2. 2

    Jahňacie mäso nakrájama na malé kúsky a na olivovom oleji osmažíme spolu s rozmarínom do mäkka.Vrstviť začneme tak že na spodok naukladáme zeleninovú zmes,potom syr a cestovinové plátky,znova zeleninovú zmes,mäso,syr a plátky a tak ďalej až dokonca.

  3. 3

    Dáme piecť do predohriatej rúry na 180 stupňov na 35min (tak bolo napísané na tých cestovinách čo som mala ja).Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

concord
@dorenika
Vďaka EU a jej agrárnej politiky voči krajinám východnej Európy môžu Slováci o jahňacine akurát tak len snívať. Slovenskí farmári chovajú jahňatá a žerú ich Taliani kam ide väčšina na export. Jahňacinu na slovesnkých pultoch už nevidieť a aj náhodou keď sa objaví tak je tak dráhá, že bežný Slovák si radšej kúpy mastný bôčik.Toto lahodné mäso som si kupoval ešte za éry, keď sme o EU počuli akurát tak z televízie.
dorenika
@concord hmm hej no napr my sme to doma nikdy nejedli a aj sa ma babka pytala ze to ano?a ako to robis ? takze asi ani ona to nejak casto (mozno par krat) nejedla




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia