Foto: dorenika
Veľmi jednoduché a chutné:)
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do veľkej misy si nakrájame na drobno cuketu,baklažán a na štvrtiny aj cherry paradajky,vlejeme plechovkou krájaných rajčín a poriadne premiešame.Dochutíme soľou,korením a trochou rozmarínu.
-
2
Jahňacie mäso nakrájama na malé kúsky a na olivovom oleji osmažíme spolu s rozmarínom do mäkka.Vrstviť začneme tak že na spodok naukladáme zeleninovú zmes,potom syr a cestovinové plátky,znova zeleninovú zmes,mäso,syr a plátky a tak ďalej až dokonca.
- 3
Dáme piecť do predohriatej rúry na 180 stupňov na 35min (tak bolo napísané na tých cestovinách čo som mala ja).Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Vďaka EU a jej agrárnej politiky voči krajinám východnej Európy môžu Slováci o jahňacine akurát tak len snívať. Slovenskí farmári chovajú jahňatá a žerú ich Taliani kam ide väčšina na export. Jahňacinu na slovesnkých pultoch už nevidieť a aj náhodou keď sa objaví tak je tak dráhá, že bežný Slovák si radšej kúpy mastný bôčik.Toto lahodné mäso som si kupoval ešte za éry, keď sme o EU počuli akurát tak z televízie.