Foto: lubi
Tieto slané cupcakes sú naozaj šmrncovééé. Sladkasto-pikantná príchuť sušených paradajok, sa stretá s chuťou čerstvej bazalky.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Pór a bazalkové lístky umyjeme, sušené paradajky necháme odkvapkať od oleja. Všetko spolu najemno nakrájame.
-
2
Heru si vyšľahame do peny, postupne k nej pridávame vajcia, paradajkový pretlak, pór, sušené paradajky, bazalku, mlieko, soľ a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Šľaháme na najnižších obrátkach len do vtedy, kým sa nám všetko spojí. Ak ešte treba premiešame to už len varechou. Ak by sme to šľahali dlho, cesto by začalo byť také naťahovacie ako na halušky.
-
3
Hotovou zmesou plníme mafinové košičky, tak do 2/3. Ja používam silikonové formičky, papierové sa mi stále prilepili. Rúru predhrejeme na 175 stupňov. Pečieme asi 20 - 25 minút, do zlata.
- 4
Upečené cupcakes necháme trochu vychladnúť. Na vrch dáme krém, ktorý urobíme zmiešaním cottage syru, kyslej smotany, najemno nakrájanych cherry paradajok a lístkov bazalky. osolíme podľa chuti. Množstvo si zvoľte podľa seba. Kto koľko a ako ľúbi. Nedávala som krém na všetky kúsky hneď, ale až tesne pred konzumáciou, pretože cesto je dosť jemné a krém upije. Jedli sme ich ako ľahké hlavné jedlo, so šalátom. Chutia teplé, aj studené. A dokonca aj deťom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu