Farfalle s hráškom, prosciutttom a šampiňónmi
Toto jedlo veľmi rada robím a je to veľmi vynikajúce.Namiesto prosciutta sa da použiť aj slaninka....a netreba to ani soliť....slaninka alebo prosciutto sú slané Zobraziť celý popisToto jedlo veľmi rada robím a je to veľmi vynikajúce.Namiesto prosciutta sa da použiť aj slaninka....a netreba to ani soliť....slaninka alebo prosciutto sú slané dosť...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
60 g na dusenie |
|
2 ks |
|
2 ks (v konzerve) |
|
10-15 plátkov (slanina) |
|
250 g |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme ,,al dente,, počas varenia si nakrájame na jemno cibuľku,prosciutto a šampiňóny.Na panvici si roztopíme maslo a pridáme cibuľku a šampiňóny.Trošku orestujeme a pridáme prosciutto a mrazený hrášok.Všetko spolu podusíme cca 15min.Potom pridáme šlahačkovú smotanu zmiešanú so žĺtkom a varíme prikryte 5minút.Do hrnca nasypeme cestoviny a omáčku.Všetko spolu poriadne premiešame.Podávame s postrúhaným parmezánom.
Diskusia k receptu