Tekvicová minestrone

marto990 - fotkamarto990, 4. októbra 2013
Tekvicová minestrone
Foto: marto990

Polievočka, ktorá zahreje a poteší nie len v sychravom počasí. S ciabattou chutí tak taliansky, mama mia..

8
porcií
30 minút
príprava
130 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
3 strúčiky
1 ks
1 veľký
1 ks
1 pohár
0,5 pohára
6 - 7 ks
1 l
0,5 l
250 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé je potrebné upiecť tekcivu. Tú si umyjeme, nakrájame na stredné kusy, potrháme na ňu tymián a štedro pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme cca 50 minút pri 180 stupňoch.

    Tekvicová minestrone - obrázok 1
  2. 2

    Po upečení necháme vychladiť, a vyberieme dužinu lyžicou.

    Tekvicová minestrone - obrázok 2
  3. 3

    Na základ si popržíme cibuľku na olivovom oleji, pridáme cesnak, lyžičku trstinového cukru, a chvíľu pražíme. Vlejeme konzervu paradajok, zmiernime plameň a necháme dusiť, cca 10 minút.

    Tekvicová minestrone - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme tekvicový dužinu, červenú repu, zeler, bilinky, korenie a soľ. Premiešame. Zakryté necháme prebublať. Prileme vývar a na malom plameni varíme, kým sa nám zemiačky nerozpadávajú. Mojím cieľom bolo mať ich až mierne rozvarené, spolu s tekvicou.

    Tekvicová minestrone - obrázok 4
  5. 5

    Ako čerešničku, nakrájame slaninku na malé kocky, a mierne spražíme na štipke oleja. Vsypeme do polievky a vuala. Podávame s chlebíkom, bez, kto ako má rád, najlepšia je s ciabattou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

marikafil
Môže to byť dobré, tekvicu máme radi, hlavne tieto zimné druhy. Isto vyskúšam. A tiež dám trstinový cukor, lebo iný ani doma nemám:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia