Lasagne (la zaňe) so špenátou a nivom

dadoboba - bez fotkydadoboba, 15. januára 2014
Lasagne (la zaňe) so špenátou a nivom
Foto: dadoboba

Krásny, príjemný a priateľský recept do daždivého počasia.

6
porcií
180 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

450 g
150 g
450 g (plátky)
1 ks
1 balenie
150 g
2 strúčikov
1 VELKÝ
1 malý
1 l
1 ks
1 ks
3 ks
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nivu pokrájame na teflónovej panvici, a necháme rozspustiť. Pridáme pokrájaný (nebola doska) cesnak, a biely smotana na šľahanie. No.

  2. 2

    Špenátovej listy (Vďaka pani Špenátovej za listy) podusíme na pohári vody, kým sa voda vyparí, mierne osolíme a nalejeme z vínka (si).

  3. 3

    Pridáme nivovú omáčku, vystriekame bambíno a hovoríme keď je dosť. Tiež môžeme pridať smotanu na šľahanie (ak je libo).

  4. 4

    Plátky lasagní postupne ponárame do vriacej vody a necháme prejsť varom, cca 1 sekúnd.

  5. 5

    Ukladáme na vymastený plech potretý masťom.

  6. 6

    Pridáme špenátovú zmäs, kúsky stráveného syra (môže byť aj ochutený) a prekrojené paradajky.

  7. 7

    Vrstvíme pokiaľ máme suroviny, ština ktorá nám stečie a zostane, dáme na povrch lasagní, prikryjeme plechom (malým, hej jako) a dáme zapiecť na 20.minút.

  8. 8

    Pred dopečením posypeme krájaným syrom.

  9. 9

    Hotovo! Môže sa jesť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tiez mam najradsej straveny syr so spenatou a ta ština to uz len taka ceresnicka na torte :-)))
Pekný recept.Naozaj treba niečo také teraz aj mne nachystať.Len by ma zaujímalo v bode 4,lazane uvariť 1 sek? To len namočiť do horúceho a vytiahnuť.Dobre tomu rozumiem?