
Fig Bars Santa Rita
22. máj je sviatkom Sv. Rity z Cascie, mojej drahej Patrónky! A toto sú fíkové tyčinky...

Mäsové guľky na studeno
Máme radi mäsové guľky, dajú sa servírovať na rôzne spôsoby. Tentokrát som ich pripravila na...

Parmezánové vežičky
Keď som rozmýšlala, čo by bolo vhodnou prílohou k lososovi na štedrovečernom tanieri, majonézový zemiakový...

Pandoro Zlatý chlieb z Verony
Tento recept som sa rozhodla upiecť zo zvedavosti a neľutujem . Ide o druhy najznámejší vianočný...

Cestoviny s brokolicovo– karfiolovou omáčkou
Karfiol, brokolicu a karotku uvaríme v osolenej vode, necháme trochu vychladiť a nakrájame na drobno....

Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta
Fotky nič moc (pretože fotil môj drahý, kým ja som mala ruky od múky :D) ale...

Pizza s mäkkými okrajmi podľa Nigelly Lawson
Recept je z knihy Kuchyňa - Srdce domova. Páči sa mi, že Nigella si nerobí...

Fokacia a la Tomáš Opletal
Prvý z receptov, ktorý som varila s Tomášom Opletalom a Ľudom Vargovčíkom v ich škole varenia....

Vrtuľky s cuketou, slaninkou a pecorinom
"Fusilli con zucchine e pancetta" je veľmi obľúbený domáci recept v Taliansku a aj v našej rodine....

Pizzový hadík pre deti
Tento recept je nielen pre mamicky s malymi detmi, ale hlavne pre babicky, ktore chcu...

Farfalle s tuniakom
Rýchly obed alebo večera a pomerne diétny a zdravý, pri tom ja ho zbožňujem a robím...

Osso Buco
Toto talianske jedlo je pripravene z telaciaho stehna. Osso Buco mozete podavat s cestovinou, ci...

Meatballs
V miske zmiešame mäso, vajíčko, cesnak, klinčeky a posekanú petržlenovú vňať, soľ a...

Polievka Pasta e fagioli s mletým mäsom
Pasta e fagioli je tradičné talianske jedlo a v preklade znamená "cestoviny a fazuľa". Táto polievka...

Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou
Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, ...

Grilovaný hovädzí pupok s pečenou mrkvou, marinovanou cibuľkou a salsou verde
Recept od Martina Záhumenského

Zemiakové nočky s cícerom a mušľami
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme cícer, rozmrazené mušle, pasírované paradajky,...

Osviežujúce cuketové predjedlo
Osviezujuce, lahke predjedlo dobre padne hlavne v tychto horucich dnoch.

Pyramída z profiteroles s chrenovým krémom
K blížiacim sa Vianociam teraz vypekáme rôzne sladké koláčiky, ale blíži sa i Silvester a to si...

Lasagne Alfredo
Toto jedlo , originalne z talianskej kuchyne, je zname po celom svete , s roznymi obmenami...

Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou
Odkedy som ich vyskúšala pripraviť, stali sa tieto cestoviny jedny z mojich najobľúbenejších. Jednoduchosť surovín...

Plnené cannelloni
Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú cuketu, dusíme asi 10-15 minút. Necháme...

Karamelové "tiramisu" s brusnicami
Mala som doma nejaké tie brusnice a dlhšiu domu som premýšľala ako ich využiť kvôli ich špecifickej...

Zapekané cestovinky po mojom
Zapekané cestovinky po mojom, tak ako ich mám rada. Rýchle, jednoduché, zdravé, ...

Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...

Minestrone s quinoou
Recept som našla minulý týždeň na stránke inspiracie. sk a keďže sa ohlásil syn vegetarián na víkend,...

Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou
Chcela som pripraviť trošku "inú" kačku. Výsledok bol výborný.

Baklažánové rolky
Baklažány očistite, nakrájajte na podlhovasté plátky a osmažte. V miske zmiešajte strúhanku s nastrúhaným parmezánom...

Mäsové guľky podľa Gina Di Campa
Robíme často. V originálnom recepte je mäso teľacie. My robíme z morčacieho, je chudšie,...

Bistecca alla pizzaiola
Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila...