Foto: nikola166
Bola dnes k obedu :) mne chutila.. recept mám z českého časopisu ...diky Maťa :P
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.....
-
2
Cibuľu a cesnak nakrájame a speníme na oleji...
-
3
.. pridáme šampiňóny a všetko osmažíme.
-
4
Pridáme umyté a pokrájané paradajky a dusíme asi 15 minút. Kto chce, môže paradajky olúpať príp. použiť z konzervy. Osolíme, okoreníme, pridáme oregano, tymian.
-
5
.. a na záver čerstvú bazalku.
-
6
Omáčka je hotová, môžme ísť na polentu. Do 4 dcl vriacej slanej vody postupne vmiešame polentu a varíme na miernom ohni asi 5 minút za stáleho miešania.
-
7
Hotovú polentovú kašu naservírujeme na tanier, polejeme paradajkovo-šampiňónovou omáčkou a celé posypeme syrom a dozdobíme lístkami čerstvej bazalky. Dobrú chuť !
Diskusia k receptu