Taliansky slaný koláč Vastedda cu sammucu
Foto: imaginarium
Vastedda cu sammucu je sicílsky slaný koláč s bazovými kvetmi.
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do vlažného mlieka dáme aktivovať droždie.
- 2
Vypracujeme cesto z múky, soli, droždia aktivovaného v mlieku, masti, štyroch vajíčok a troch lyžíc bazových kvetov. Vláčne a pevné cesto necháme vykysnúť.
- 3
Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť dáme do okrúhlej alebo oválnej formy, obložíme salámou nakrájanou na kocky, syrom a nahusto posypeme bazovými kvetmi.
- 4
Prikryjeme druhou časťou cesta, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme asi 40 minút pri 180 °C.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie, nie, len sme si potrebovali niečo ujasniť s autorom receptu. Ak ešte nájdete v prírode bazové kvety, môžete začať piecť :)
Najprv som zverejnila tento recept na inej stránke, ale potom som uznala za vhodné, že varecha bude lepšia stránka na uverejňovanie receptov, ale už ma admin upozornil na plagiát, preto ten nadpis. Ale ak mám byť úprimná, tak som si myslela, že to vidím len ja :D Mimochodom, tie bazové kvety tam chutia trochu ako kôpor, takže ak to niekto bude chcieť skúšať, rozhodne nimi nešetrite :)