Špenátovo-tvarohové cannelloni fotorecept

skatulka - fotkaskatulka, 12. júna 2015
Špenátovo-tvarohové cannelloni (fotorecept)
Foto: skatulka

Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú špenát a ricotta, no ide to aj s Zobraziť celý popisCannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú špenát a ricotta, no ide to aj s tvarohom a sú výborné.

50 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

16 ks
300 g
250 g
500 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Na oleji speníme cibuľku, pridáme špenát a dochutíme. Ideálne čerstvý špenát, ale pokojne aj mrazený. Odstavíme a pridáme tvaroh.

    Špenátovo-tvarohové cannelloni (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravenou náplňou plníme cannelloni. Ja som si odstrihla konček vrecúška a použila na plnenie. Na spodok zapekacej misy dáme 1/3 lúpaných paradajok. Poukladáme naplnené cannelloni. navrch dáme vrstvu paradajok a pokračujeme druhou vrstvou cannelloni.

    Špenátovo-tvarohové cannelloni (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navrch pridáme zvyšné paradajky a posypeme parmezánom.

    Špenátovo-tvarohové cannelloni (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v rúre na 220°C asi 30 minút a servírujeme.

    Špenátovo-tvarohové cannelloni (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

cesminaz
Tento receptik istotne vyskusam,len sa chcem spytat,ze toto je recept na kolko porcii-osob? Tipla by som na 2 ?..a ked je niekto veeelmi hladny,tak len pre jedneho?! ;-))) Vdaka za odpoved :-)
skatulka
Cannelonni plníme určite surové. Ten čas v rúre úplne stačí, aby cestoviny nasiakli šťavu z omáčky a budú perfektné :)
engie
Prosim Vas, ochutit to netreba, sol, korenie? Spenat a ricota nemaju vyraznu chut a paradajky su kyselkave. Dakujem.
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia