Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán

Baklažánové rolky

galbani - fotkagalbani, 19. apríla 2019. Komerčný recept.
Baklažánové rolky
Foto: galbani
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
125 g
4 PL
4 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažány očistite, nakrájajte na podlhovasté plátky a osmažte. V miske zmiešajte strúhanku s nastrúhaným parmezánom a hrsťou nasekanej bazalky. Osoľte a pridajte dostatok oleja, aby vzniklo pevné cestíčko.

  2. 2

    Lyžičkou natrite cestíčko na plátky baklažánu, prikryte prúžkami nakrájanej mozzarelly a zatočte.

  3. 3

    Do zapekacej misky nalejte paradajkovú omáčku, pridajte rolky, prilejte zvyšok omáčky a pečte asi 20 minút.

    Baklažánové rolky - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pamätám si, kedysi za mlada mama vyprážala plátky baklažánu, nikdy ich nedávala "vypotiť", to som sa dočítala len tu na Vareche, ani ja som to nerobievala....a horkosť som necítila žiadnu.
1x 45678
Baklažán sa dáva pred prípravou "vypotiť". Tu to nie je potrebné? Aby nebol horký.
3 polievkové lyžice paradajkovej omáčky aj pod rolky aj navrch? Nie je to trochu málo?