Foto: skela
Typicky taliansky recept. Vraj každá rodina má vlastný. Môj je trochu poslovenčený. Jedlo v talianskych farbách. Jednoduchý, rýchly, chutný. Aby som netrapila niektorých Zobraziť celý popisTypicky taliansky recept. Vraj každá rodina má vlastný. Môj je trochu poslovenčený. Jedlo v talianskych farbách. Jednoduchý, rýchly, chutný. Aby som netrapila niektorých čitateľov, dodatočne som zmenila názov :-P.
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Dáme variť oslolenu vodu na cestoviny. Piniove oriesky ľahko oprazime na suchej panvicu. Používam taliansku cestovinu orzo, ktorá vyzerá ako naša tarhona. Varim podľa odporúčania výrobcu.
- 2
Paradajky a mozzarellu nakrajame na rovnako veľké kúsky. Bazalku, či cibulku nakrajame (ja ich striham noznicami). Talian si iste dá bazalku, pre mna je príliš výrazná, preto ju radšej nahradim cibulkou.
- 3
Cestovinu uvarenu "al dente", teda na zahryznutie scedime, nechame trochu vychladnut, pokvapkame olivovym olejom. Pridame paradajky, mozzarellu, cibulku, osolime, okorenime, premiesame. Nakoniec pridame piniove oriesky a pokvapkame balsamicom. Salat sa dá podávať teplých alebo vychladeny.
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/salat-caprese/2218-recept.html...
varecha.pravda.sk/recepty/insalata-caprese/5628-recept.ht...
K haluskam - ano ,s koprom som uz jedla... ale nie je to moja chut . Ale to neznamena , ze teraz nad tym budem krutit nosom ! Ked som vsak pridala pazitku , tak mi to vonalo aj chutilo . Nuz , kazdy ma svoje chute :-)