Rizoto s medvedím cesnakom
Keďže medvedí cesnak je teraz veľmi aktuálny a kto vie kde ho hľadať, tak vie že...
Zapekaný baklažán
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.
Risotto con funghi
Ďalší z receptov, ktorý som sa naučila v škole varenia skvelého Tomáša Opletala a Ľuba Vargovčíka....
Kapucínova torta
Tento recept mám z internetu teda z youtube. Je to veľmi dobrá torta, ja som ju...
Paradajkový šalát so syrom burrata
Burrata je taliansky syr z kravského mlieka, ktorý vyzerá ako mozzarella, má však vnútro zo smotany....
Tortellini so syrom a hubami
Vo veľkom hrnci rozpustíme maslo, vsypeme pokrájanú cibuľku a nakrájané hríbiky a zvoľna 3 minúty smažíme,...
Svieže cukety
V cuketovej sezóne treba využiť čo nám príroda ponúka. Tu je zase dačo na fresh nôtu,...
Zemiaková pizza
Tento recept sme vymysleli s manželkou. Raz, keď sme mali chuť na pizzu a doma...
Tiramisu Stillera
Oslík: Aha, takže zlobři a cibule mají vrstvy. Jenže ne všichni mají rádi cibuli...
Teľacie plátky s tuniakovou majonézou
Teľacie karé ochutíme soľou a korením a opečieme na panvici do chrumkava. Pečieme v rozohriatej rúre...
Šalát - Petto di pollo al miele (Kuracie prsia s medom)
Nevedel som ako si dneska pripraviť kuracie prsia, tak som si urobil dressing z vecí ktoré...
Grilovaná bruschetta so šalátom
Paradajky zblanžírujeme (blanžírovanie = krátke povarenie a následne schladenie a ošúpanie) a nakrájame na kocky. Cibuľu,...
Torta majstra Martina z pečiva ala Emanuel Ridi trošku inak
Už z názvu vyplýva odkiaľ recept pochádza, trochu inak znamená to, že v pôvodnom recepte...
Naša obľúbená pizza
Určite je tu plno receptov na pizzu, hádam sa nikto nenahnevá keď tu hodím aj ten...
Cestoviny s cuketou
Ak máte doma veľa cukety a jej čerstvú chuť až tak neobľubujete, skúste tento rýchly recept....
Hríbovo-pórové rizoto
Mam rada jedla z jedneho hrnca:-), jednoduchu pripravu a lahodnu chut. Tento recept mam z...
Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami
Z múky, droždia, soli a teplej vody vyrpacujeme polotuhé cesto a necháme vykysnúť. Špargľu...
Farfalle s brokolicou a sardelami
Ide o jednoduché cestovinové jedlo, ktoré máte pripravené v priebehu 20 min. od čistenia brokolice...
Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom
Tak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín,...
Saltimbocca (teľacie rezne) so šalviou a maslovými haluškami
Vynikajúce a na prípravu rýchle jahňacie s šalviou a ľahkými haluškami podľa Jaroslava Žideka
Moje osvedčené cesto na pizzu
Zhruba 200 ml vlažnej vody, 1 ČL cukru a celé droždie necháme vykysnúť.
Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...
Lasagne so zemiakmi a baklažánom
Uvaríme cestoviny, lasagne v osolenej vode. Očistené zemiaky pokrájané na kolieska a uvaríme, baklažán...
Peposo podľa Emanuela Ridiho
Nemám rada dlhé úvody, ale musím urobiť výnimku. Toto jedlo som už robila dva krát,...
Penne s lososom a bazalkou
V osolenej vode varíme cestoviny asi 12 minút. Filety z lososa umyjeme, osušíme, nakrájame...
Špagety s tuniakovými guľkami
Zostalo mi trošku paradajkovej omáčky z Buffalo krídelok, trošku som posnorila po nete a našla som...
Mušle sv. Jakuba so zelenou špargľou a holandskou omáčkou
Kúpili sme v Metre mušle sv. Jakuba - 1 plus ďalšie balenie zdarma, za skvelú...
Batatové gnocchi podľa Miss Slovakia
Batatové ňoky (gnocchi) pripraví víťazka súťaže krásy Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová.
Panna Cotta s ovocnou čiapočkou
Čiapočka: Do hrnca nasypeme želatínu (ja som použila žltú, aby bola farba sýtejšia) a zalejeme 2...