Chmeli Suneli - doma vyrobená koreniaca zmes

pusta - fotkapusta, 13. marca 2011
Chmeli Suneli - doma vyrobená koreniaca zmes
Foto: pusta

Chmeli Suneli je koreniaca zmes, zložená z rôznych byliniek a korenia. Používa sa na korenenie mäsa - hydiny, jahňaciny, rýb, ale aj do šalátov a slúži ako súčasť pre dalšie koreniace zmesi - napr. na výrobu adžiky. Jej domovom je Kaukaz a Rusko.

10 minút
príprava

Suroviny

1. varianta:
1 - 2 % celkového množstva
0,1 % celkového množstva
2. varianta - Gruzia:
  nasekana sušená
2 % celkového množstva
0,1 % celkového množstva

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie zmiešame a potlčieme v mažiari na jemný prášok alebo pomelieme na mlynčeku na jemný prášok.

  2. 2

    Uskladňujeme vo vzduchotesných nádobkách na tmavom a chladnom mieste.

Diskusia k receptu