Блинчики с мясом - palačinky s mäsom

jolkipalki - fotkajolkipalki, 12. októbra 2009

Moje najobľúbenejšie ruské jedlo. Keď to varíme doma, máme sviatok.

10
porcií
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 l
2 ks
20 g
5 g
20 ml
Mäsová plnka:
600  g
2  poháre
1 ks
1 ks
20 g
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Mäso: Mäso sa umyje, očistí od žíl, nareže sa na malé kúsočky a podusí sa na masle, dusí sa kým nie je hotové, doleje sa len trochu vody.

  2. 2

    Cibuľa sa nareže na malé kúsočky a opraží sa na masle bez zmeny farby.

  3. 3

    Cibuľa a mäso sa po tomto pustia cez mlynček na mäso. Zmieša sa so soľou, korením a na jemno nakrájaným vajíčkom.

  4. 4

    Bliny: Zmiešame surové vajcia so soľou, cukrom, 0,5 l mlieka, rozmiešame, vsypeme múku a zamiesime cesto, aby neboli hrčky. Potom ešte do cesta vlejeme zostatok mlieka. Dobre rozpálenú panvicu zalejeme olejom, a naliať naberačkou alebo veľkou lyžicou cesto na panvicu, takl aby sa cesto rozlialo rovnomerne tenkou vrstvou. Necháme pripiesť len jednu stranu a odkladáme na pripravený tanier.

  5. 5

    Potom si blinčiky rozložíme tak, aby boli pripečenou stranou navrch a na každý blinčik položíme stolovú lyžičku pripravenej mäsovej plnky. Bliny zložíme do formátu „obálky“ (priamouholných pirôžkov) a opražíme v oleji z obidvoch strán, kým nám nevznikne kôrka.

  6. 6

    Podávame po dva blinčíka na porciu, polievame hustou smotanou. .

Diskusia k receptu

zdezda
Ahoj, ďakujem za recept mojej bábušky, ktorá mi ho už nestihla dať, ale u nej sme to jedávali, takisto ako pelmene, boršč, či pirohy s "mjásom ":-)
pavol666
Ahoj, ja jazdim kamionom na vychod a poznam UA a RUS kuchynu. Mam ju rad a velmi mi chuti!!! :) Ale jedno ma trapi, ze stale neviem ten ich alebo vas nalev na kvašone agurci. Mam ich velmi rad a najme po par 100g vodky!!! :) Ked ta mozem poprosit tak daj recept. Spacibo.
igor123
Je to fakt výborný recept ! Chuťovo sa to veľmi podobá tomu, čo som jedol kedysi už dávnejšie na Ukrajine. V recepte by som opravil iba tú zmienku o dusení mäsa "na masle". Je to asi trošku nepresné. V ruštine sa rozlišuje "rastiteľnoe" maslo = po slovensky olej a "slivočnoje" maslo = po slovensky maslo. Hovädzie mäso som aspoň ja dusil na oleji, nie na masle, na klasickom masle by to asi nešlo?!? Ale zato cibuľu som spenil na masle. Stolová lyžička je zrejme polievková lyžica. S plnkou šetriť netreba, dával som 1 polievkovú lyžicu mäsovej plnky na palacinku a až v závere, keď sa mi plnka stále zostávala navyše som začal pridávať viac - a aj palacinky boli viac mäsovejšie a chutnejšie. Tak 1,5 lyžice mäsovej plnky by som dával na palacinku . Samotné hovädzie mäso je trošku suchšie, možno by som pridal aj trošku bravčovinky...povedzme pomer 70:30? Budem s týmto receptom ďalej experimentovať, ale aj plnka iba z hovädzieho mäsa bola fakt vynikajúca ! Niečo na tento štýl som dlho zháňal, budem to robiť častejšie. S kyslou smotanou je to úplná paráda!
1x radost
igor123
Ak je vraj hovädzie mäso trošku suchšie, vraj treba pridať trošku roztopeného masla do mäsovej zmesi. Asi aj toto vyskúšam. Bola by možno škoda pridávať tam bravčové, ktoré mi príde ako menej chutné oproti hovädziemu. Hovädzie má svoju špecifickú chuť a v tých palacinkách je výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia