Moje najobľúbenejšie ruské jedlo. Keď to varíme doma, máme sviatok.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso: Mäso sa umyje, očistí od žíl, nareže sa na malé kúsočky a podusí sa na masle, dusí sa kým nie je hotové, doleje sa len trochu vody.
- 2
Cibuľa sa nareže na malé kúsočky a opraží sa na masle bez zmeny farby.
- 3
Cibuľa a mäso sa po tomto pustia cez mlynček na mäso. Zmieša sa so soľou, korením a na jemno nakrájaným vajíčkom.
- 4
Bliny: Zmiešame surové vajcia so soľou, cukrom, 0,5 l mlieka, rozmiešame, vsypeme múku a zamiesime cesto, aby neboli hrčky. Potom ešte do cesta vlejeme zostatok mlieka. Dobre rozpálenú panvicu zalejeme olejom, a naliať naberačkou alebo veľkou lyžicou cesto na panvicu, takl aby sa cesto rozlialo rovnomerne tenkou vrstvou. Necháme pripiesť len jednu stranu a odkladáme na pripravený tanier.
- 5
Potom si blinčiky rozložíme tak, aby boli pripečenou stranou navrch a na každý blinčik položíme stolovú lyžičku pripravenej mäsovej plnky. Bliny zložíme do formátu „obálky“ (priamouholných pirôžkov) a opražíme v oleji z obidvoch strán, kým nám nevznikne kôrka.
- 6
Podávame po dva blinčíka na porciu, polievame hustou smotanou. .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu