Foto: gurman01
Ruské mäsové taštičky plnené plnkou z mletého mäsa. Mäso na prípravu sa väčšinou používa bravčové a hovädzie v pomere 1:1, možno použiť aj Zobraziť celý popisRuské mäsové taštičky plnené plnkou z mletého mäsa. Mäso na prípravu sa väčšinou používa bravčové a hovädzie v pomere 1:1, možno použiť aj kuracie mäso.
Suroviny
3 šálky (1 šálka = 200 ml) |
|
1 šálka (200 ml) |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
Naplň: | |
500 g mleté (ľubovoľné) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
|
|
trocha |
|
Na podávanie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z muky, vlažnej vody, vajíčka, oleja a soli vypracujeme cesto.
- 2
Do mletého mäsa pomelieme cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme trochu vody a vymiešame zmes na plnenie taštičiek.
- 3
Cesto vyvaľkáme na tenko, povykrajujeme z neho menšie kolieska, ktoré plníme mäsovou náplňou, okraje cesta zlepíme do tvaru polmesiačika a potom zlepíme k sebe jeho konce.
- 4
Peľmene vložíme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú hore, tak ich varíme ešte 3 až 5 minút. Uvarené peľmene scedíme, pomastíme maslom a servírujeme s nakrájanou pažítkou a kyslou smotanou.
- 5
Dobrú chuť!
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Lepenie je tiež jednoduche, mam 23 rokov a poprvykrat som robil toto jedlo.
Ja som ich robila vtedy obrovskú plnú misu. Ale ako vravím: stálo to za námahu.