Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Peľmene

gurman01 - bez fotkygurman01, 22. mája 2024
Peľmene
Foto: gurman01

Ruské mäsové taštičky plnené plnkou z mletého mäsa. Mäso na prípravu sa väčšinou používa bravčové a hovädzie v pomere 1:1, možno použiť aj Zobraziť celý popisRuské mäsové taštičky plnené plnkou z mletého mäsa. Mäso na prípravu sa väčšinou používa bravčové a hovädzie v pomere 1:1, možno použiť aj kuracie mäso.

Suroviny

3  šálky (1 šálka = 200 ml)
1  šálka (200 ml)
1 ks
1 PL
1/2 ČL
Naplň:
500 g mleté (ľubovoľné)
1 ks
2 strúčiky
podľa chuti
trocha
Na podávanie:




Postup

  1. 1

    Z muky, vlažnej vody, vajíčka, oleja a soli vypracujeme cesto.

  2. 2

    Do mletého mäsa pomelieme cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme trochu vody a vymiešame zmes na plnenie taštičiek.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na tenko, povykrajujeme z neho menšie kolieska, ktoré plníme mäsovou náplňou, okraje cesta zlepíme do tvaru polmesiačika a potom zlepíme k sebe jeho konce.

  4. 4

    Peľmene vložíme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú hore, tak ich varíme ešte 3 až 5 minút. Uvarené peľmene scedíme, pomastíme maslom a servírujeme s nakrájanou pažítkou a kyslou smotanou.

  5. 5

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

farbuska
Peľmene som už robila, v podstate podľa podobného receptu a boli vynikajúce. Robenie tých taštičiek mi však dalo zabrať! Vďaka za pripomenutie, skúsim si vymedziť čas a znova si to zopakujem. Stoja za tú prplačku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia