Boršč
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 2. februára 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
100 g (12 %) |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Umyté bravčové a hovädzie mäso zalejeme vodou (2,5 l) a necháme zovrieť. Mierne osolíme, pridáme očistenú cibuľu, bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie a pomaly varíme asi 2 hodiny.
- 2
Po uvarení mäsa (bravčové mäso vyberieme z vody skôr, aby sa nerozvarilo) vývar precedíme, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, na rezance nakrájanú hlávkovú kapustu, na malé kocky pokrájané zemiaky a mierne povaríme.
- 3
Slaninu pokrájame na menšie kocky, mierne ju vyškvaríme, pridáme mletú papriku, speníme a dáme do polievky.
- 4
Preosiatu múku dobre rozšľaháme v smotane a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Varíme najmenej 1/2 hodiny.
- 5
Potom do polievky pridáme uvarenú, očistenú, na hrubšie rezance pokrájanú cviklu, na kocky pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Polievku dochutíme citrónovou šťavou a cukrom, soľou a znovu krátko povaríme.
Tiež polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Možná boršč bez tomatů existuje, ale já jsem se s ním dosud konkrétně nesetkal. Zato mouku vynechávám zcela.