Foto: sneica
recept z mojich školských čias....trochu som zalovila v pamäti...
8-12
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky a vyšľaháme. Pridáme mleté lieskovce, rum a kondenzované mlieko, dobre vymiešame.
-
2
Tortovú formu vyložíme alobalom, vymastíme stuženým tukom a jej dno pokryjeme vrstvou piškót. Nanesieme vrstvu krému. Na ňu položíme ďalšiu vrstvu piškót, ktorú potrieme tenkou vrstvou lekváru.a dalšia vrstva piškót...
-
3
zabalíme a zaťažíme....odložíme do chladničky...
-
4
po vybrati z chladničky na druhý deň...a možme zdobiť šľahačkou
-
5
ozdobíme silnou vrstvou šľahačky....na bokoch osypeme orieškami alebo olepíme piškótami...
-
6
na vrch vtlačíme zopár piškót namočených v čokoláde...PODÁVAME...
No toto musím vyskúšať, určite sa budú naši olizovať a pýtať si zabaliť. Ukladám, vďaka!
tvoj recept si odlozim a prilezitostne vyskusam :-)
@hubata myslim ze je viacej alternativ tejto torty a moze byt aj ta kava...kdesi som videla zdobenu jahodami a aj citronom tusim...chutit bude tak ci tak :-)....DAKUJEM ZA PEKNE KOMENARE ...
@elisticka myslim ze tu kdesi by to mohlo byt...cim nahradit zltky.
Vajce alebo 2 žĺtky nahradí polovica lyžice solamylu rozmiešaného v 1dl vody." to na d parou urcite vyskusam ....