Bomba Malakoff fotorecept

sneica - fotkasneica, 21. októbra 2011
Bomba Malakoff  (fotorecept)
Foto: sneica

recept z mojich školských čias....trochu som zalovila v pamäti...

8-12
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

250 g
100 g preosiaty
4
150 g
1 dcl
1 dcl /um
2 baličky
3 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky a vyšľaháme. Pridáme mleté lieskovce, rum a kondenzované mlieko, dobre vymiešame.

    Bomba Malakoff  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tortovú formu vyložíme alobalom, vymastíme stuženým tukom a jej dno pokryjeme vrstvou piškót. Nanesieme vrstvu krému. Na ňu položíme ďalšiu vrstvu piškót, ktorú potrieme tenkou vrstvou lekváru.a dalšia vrstva piškót...

    Bomba Malakoff  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zabalíme a zaťažíme....odložíme do chladničky...

    Bomba Malakoff  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    po vybrati z chladničky na druhý deň...a možme zdobiť šľahačkou

    Bomba Malakoff  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ozdobíme silnou vrstvou šľahačky....na bokoch osypeme orieškami alebo olepíme piškótami...

    Bomba Malakoff  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na vrch vtlačíme zopár piškót namočených v čokoláde...PODÁVAME...

    Bomba Malakoff  (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

havino
pekná, chutno vyzerá, už je KK, vyskúšam
hubata
óóóha .. to môže byť výborná tortička: netreba piškóty namočiť napr. do kávy, stačí lekvár a krém?
No toto musím vyskúšať, určite sa budú naši olizovať a pýtať si zabaliť. Ukladám, vďaka!
kuchticka
takato torta mi najviac chutila vzdycky. viem, ze ju robievaju i na trochu iny sposob, ale vzdy je dobra. Ale tych kalorii!!!
kuchticka
@asthert , mam otazku (nechcem urazit). Co znamena ta poznamka "ach ta slovenstina!"? Ja sa slovencinu vlastne ucim (teda spravnu slovencinu), preto ma to zaujima vediet. Vdaka za odpoved.
ela77
babuľky zlaté, čím by sa dali nahradiť tie žĺtky? Tak ako trpím pri prechádzkach prírodou fóbiou z kliešťou, tak mám strach zo surových vajíčok. Nepomôžem si, neprekonám to.
afataga
poznam od babky, davala tam aj hrozienka namocene v rume
majsterka
keď 35 ročný človek neovláda svoj rodný jazyk je to smutné
vilomac
skvely recept ,pamatam si ho este z detstva:))ukladam...inak myslim, ze tu je priestor na komentare k receptu a nie k pravopisu.Nechapem ,ze sa vzdy najdu cierne ovce, co musia vsade takymto sposobom rypat a riesit nepodstatne veci
elisticka
vyzera fantasticky ale tiez sa bojim tych zltkov...nic asi nepokazim ked ich vyslaham nad parou....
babina28
myslím,že by som tiež robila žltka nad parou,dobrá pripomienka
sneica
@nadia56 ta je krasna,uz mam v zalozkach aj tuto,dakujem....
@hubata myslim ze je viacej alternativ tejto torty a moze byt aj ta kava...kdesi som videla zdobenu jahodami a aj citronom tusim...chutit bude tak ci tak :-)....DAKUJEM ZA PEKNE KOMENARE ...
elisticka
dakujem uz som nasla ale to myslim ze pomoze len pri peceni ale tu pri kreme nie...."Náhrada vajíčok pri pečení
Vajce alebo 2 žĺtky nahradí polovica lyžice solamylu rozmiešaného v 1dl vody." to na d parou urcite vyskusam ....
vieronik
vyzerá super, zajtra skúšam a žĺtky vyšľahám nad parou, syn mal brušnú chrípku tak nebudem riskovať
julica
@naninka , @astheart je vsak ceska, slovenstina je po cesky slovencina :) a len ako dobra rada pri preknom recepte: piskotmI, orechmI (s kym cim vzdy makke i :)
sneica
kriste pane to neskutocne nestastie tie dve tvrdky...sak to treba riesit....popri tom zabudam na nestastie inych ludi co maju skutocne problemy....ci zdravotne ci socialne...ste majsterky co sa nevedia z niecim vyrovnat a TOTO JE SMUTNE....
julica
@sneica , nik tu neurobil nic ine ako ty, ked niekomu nieco udrie do oci, spomenie to, presne to iste si urobila ty :) neber vsetko tak fatalne :)
sneica
nie neberiem to fatalne @julica len sa nic take nestalo zeby az niekto musel smutit...a ja som tu tak rada na vareche a je to prve negativum co ma tu postretlo...ale na varechu preto nezanevriem....
janine01
Nieje vela rumu???Dnes som ju robila a zdalo sa mi dost :D ale uvidime...