Foto: amelie
Chlapom nevysvetlíš, že po zime si treba prečistiť organizmus. Chodia a otravujú: už dávno si nerobila Stroganova. Nedostala som peknú hovädzinu, tak som Zobraziť celý popisChlapom nevysvetlíš, že po zime si treba prečistiť organizmus. Chodia a otravujú: už dávno si nerobila Stroganova. Nedostala som peknú hovädzinu, tak som ho urobila z bravčoviny, preto je to Nestroganov.
porcie
Suroviny
1200 g (pliecko) |
|
500 g čerstvé |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
1/2 ks (paprika) |
|
3 pl |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
50 g |
|
3-4 pl (nie panenský) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso pokrájame na tenšie plátky, osolíme, premiešame s olejom a necháme asi hodinu odstáť. Poitom ho opečieme na silnom plameni v panvici s maslom. Do panvice vlejeme aj olej, v ktorom bolo mäso naložené. Opečené kúsky hneď vyberáme do ďalšej ohriatej panvice alebo kastróla, kým sa nám všetky neminú.
-
2
V panvici, klde sa opekalo mäso, orestujeme ddozlatista kolieska cibule.
-
3
K cibuli pridáme pokrájané šampiňóny
-
4
a kolieska baranieho rohu.
-
5
Ďalšou ingredienciou je paradajkový pretlak. Dala som domáci, z vlastnej úrody paradajok.
-
6
Nasleduje dijonská horčica a smotana.
-
7
Premiešame, prehrejeme a do omáčky vrátime kúsky opečeného mäsa.
-
8
Pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s čerstvými paradajkami.
Diskusia k receptu