Stroganov - Nestroganov fotorecept

amelie - fotkaamelie, 25. februára 2012
Stroganov - Nestroganov (fotorecept)
Foto: amelie

Chlapom nevysvetlíš, že po zime si treba prečistiť organizmus. Chodia a otravujú: už dávno si nerobila Stroganova. Nedostala som peknú hovädzinu, tak som Zobraziť celý popisChlapom nevysvetlíš, že po zime si treba prečistiť organizmus. Chodia a otravujú: už dávno si nerobila Stroganova. Nedostala som peknú hovädzinu, tak som ho urobila z bravčoviny, preto je to Nestroganov.

4-5
porcie

Suroviny

1200 g (pliecko)
500 g čerstvé
2 ks
200 ml
1/2 ks (paprika)
3 pl
100 ml
1 ks
50 g
3-4 pl (nie panenský)




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na tenšie plátky, osolíme, premiešame s olejom a necháme asi hodinu odstáť. Poitom ho opečieme na silnom plameni v panvici s maslom. Do panvice vlejeme aj olej, v ktorom bolo mäso naložené. Opečené kúsky hneď vyberáme do ďalšej ohriatej panvice alebo kastróla, kým sa nám všetky neminú.

    Stroganov - Nestroganov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici, klde sa opekalo mäso, orestujeme ddozlatista kolieska cibule.

    Stroganov - Nestroganov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K cibuli pridáme pokrájané šampiňóny

    Stroganov - Nestroganov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a kolieska baranieho rohu.

    Stroganov - Nestroganov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšou ingredienciou je paradajkový pretlak. Dala som domáci, z vlastnej úrody paradajok.

    Stroganov - Nestroganov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nasleduje dijonská horčica a smotana.

    Stroganov - Nestroganov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Premiešame, prehrejeme a do omáčky vrátime kúsky opečeného mäsa.

    Stroganov - Nestroganov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s čerstvými paradajkami.

    Stroganov - Nestroganov (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

afataga
stroganov to veru nie ale vyzera to vyborne, dala by som si ale skor na obed ako veceru
amelie
Veď preto ten názov:-) Stroganov má byť z dobrej hovädziny. Vo všetkom som dodržala recept, ktorý sa mi podarilo vymámiť pred dvadsiatimi rokmi od šéfkuchára ruskej reštiky v Bordeaux.
afataga
@amelie ja si myslim ze stroganov sa robi aj so smotanou, ale tiez asi bude na toto jedlo sto rcp ako na kapustnicu a gulas :-)
dorisa
Napašmala si ma, aj ja ju urobím, a to čo najskor. Aj mne by chutil bravčový.
orchidea
tiež robievam z bravčoviny... krásne si spracovala recept
amelie
@elisticka , veď to... Je z bravčového mäsa - hoci chudého - tak preto Nestroganov:-)
babidka
ja robim Nestroganova z kuraciny aj z morky - ako mnohi ini :-))))Takze aj tato verzia mi je velmi blizka :-)
silvia68
Dnes som ho robila na večeru, cibuľu som dala červenú, nemala som šampiony, tak som dala dubáky, ani dijonsku horčicu som nemala, dala som lyžičku obyčajnej , chlapi zahlásili, že fantastické. Fakt vynikajúce, ukladám do rubriky, odskúšané , výborné, často opakovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia