Foto: vanilka111
Tento recept je prinesený z Ukrajiny a troška upravený podľa našej chuti. Kým som neochutnala,neverila som na studené polievky :-) Je to síce letný Zobraziť celý popisTento recept je prinesený z Ukrajiny a troška upravený podľa našej chuti. Kým som neochutnala,neverila som na studené polievky :-) Je to síce letný recept,ale my si ho pripravujeme aj v zime.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky a vajíčka si uvaríme a vychladíme. Všetky ingrediencie nakrájame na malé kocky(asi 1cm-podľa chuti).Trochu osolíme.
-
2
Majonézu-môže byť aj obyčajná,alebo aj tatárska omáčka najskôr rozšľaháme v troche mlieka,aby sa neurobili hrudky a potom s ostatným mliekom.
-
3
Týmto zalejeme nakrájanú zmes, dobre premiešame,pridáme posekanú kôprovú vňať a podľa chuti ešte dosolíme. Necháme dobre vychladiť. Aby sme nemuseli dlho čakať,je dobré mlieko deň dopredu dať do chladničky. Možno sa to niekomu nezdá (ako spočiatku mne), ale stačí ochutnať a jeden tanier nikdy nestačí.
Окрошка - чудесный продукт в жаркое лето!